1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Türkiye, Muhalifleri Rusya'yla Görüştürdü
Türkiye, Muhalifleri Rusya'yla Görüştürdü

Türkiye, Muhalifleri Rusya'yla Görüştürdü

Türkiye'nni arabulucuğu ile bazı Suriyeli muhaliflerin Rusya ile görüştüğü doğrulandı.

01 Aralık 2016 Perşembe 18:20A+A-

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu, Türkiye'nin arabuluculuğunda Ankara'da Rusya ve muhalifler arasında gizli görüşmeler yapıldığını doğruladı.

RİA Novosti'ye konuşan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu yetkilisi Samir Naşar, "Bu görüşmeler Türkiye'nin çabaları ile çok temkinli bir biçimde üç gün yapıldı. Toplantılara Türkiye'nin etki edebileceği gruplar katıldı" dedi.

Görüşmelerde tarafları kimlerin temsil ettiğine ilişkin bilgi vermeyen Naşar'ın anlattığına göre taraflar Halep'te BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın teklifleri doğrultusunda bir çözüme ulaşılabilmesi için bir plan hazırlamaya çalıştı.

Naşar şöyle devam etti: "Fakat anlaşılan (görüşmeler sonucunda) bir anlaşmaya varılamadı. Zira Halep'te abluka altında olan güçler sonuna kadar savaşma ve hiçbir yere gitmeme kararı aldı."

İngiliz Financial Times gazetesi dört Suriyeli muhalifi kaynak gösterdiği bir haberinde, Ankara'nın Suriyeli muhalifler ve Rus yetkililer arasında arabuluculuk yaparak tarafları bir araya getirdiğini yazmıştı. Haberde görüşmelerde Halep'teki çatışmaların sonlandırılması üzerinde durulduğu belirtilmişti.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum