1. HABERLER

  2. HABER

  3. Tedbirsizlik 7 İşçinin Ölümüne Yol Açtı
Tedbirsizlik 7 İşçinin Ölümüne Yol Açtı

Tedbirsizlik 7 İşçinin Ölümüne Yol Açtı

Muğla'nın Milas İlçesi Güllük Beldesi'ndeki atık su terfi istasyonunda metan gazından zehirlenen 7 kişi hayatını kaybetti.

18 Haziran 2013 Salı 11:30A+A-

Muğla'nın Milas İlçesi Güllük Beldesi'nde özel bir şirkete ait atık su istasyonunda katliam gibi bir kaza meydana geldi. Atık suyla dolu 7 metre derinliğindeki depoya bakım yapmaya giren işçiler ile onları merak edip aşağı inen arkadaşlarından oluşan toplam 7 kişi, metan gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Atık su arıtma tesisindeki bacaların, mahalleye kötü koku gitmemesi için bir süre önce kapatıldığı öne sürüldü. Zehirlenmelerin bu yüzden yaşanmış olabileceğini iddia eden çevre sakinleri, duruma tepki gösterdi. Kurtarma çalışmalarına katılan 3 itfaiye eri de gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Güllük beldesi tarafından 35 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile kiraya verilen atık su arıtma tesisinde çalışan Mustafa Yüksel Kum (46), zehirlenerek metan gazı kuyusuna düştü. Arkadaşını kurtarmak isteyen Hasan Özgür (43) de kuyuya indi. Ancak her ikisinden de uzun süre haber alınamadı. Bunun üzerine devreye tesis çalışanları Serkan Miral (27), İsmet Özdemir (37), Mevlüt Özbek (48) ve Özcan Özkan (51) girdi. Onlar da arkadaşlarını bulma umuduyla kuyuda arama çalışmasına başladı. Ancak 5 işçi de gözden kayboldu. Son olarak ekip şefi Mustafa Öztürk kuyuya indi. Atık kuyusu ekip şefini de adeta yuttu. İhbar üzerine AKUT ve İl Afet Durum Müdürlüğü harekete geçti. Ekipler olay yerine gelerek metan gazı kuyularında çalışma başlattı. İlk olarak aşırı metan gazından zehirlenen Mustafa Öztürk’e (39) ulaşıldı. Ağır yaralı olarak Milas 75’inci Yıl Hastanesi’ne kaldırılan ekip şefi, daha sonra Bodrum’da özel bir hastaneye sevk edildi ancak ne yazık ki kurtarılamadı. AKUT ekipleri uzun aramalar sonrasında İsmet Özdemir, Hasan Özgür, Serkan Miral, Mevlüt Özbek ve Özcan Özkan’ın da cesetlerine ulaştı.

Facia sonrası açıklama yapan Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, “Arıtma tesisindeki elektrik bakım işini yapan işçilerden birisi metan gazı kuyusuna düşmüş. Diğer işçi arkadaşları da düşen arkadaşlarını kurtarmak için gidiyor. Arama kurtarma ekiplerimiz işçilerin cesetlerine ulaştı. Çalışmaya katılan 3 itfaiye ekibi de metan gazından zehirlendi ve hastaneye kaldırıldı.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum