1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban'dan Mursi'nin İdamı Hakkında Açıklama
Taliban'dan Mursi'nin İdamı Hakkında Açıklama

Taliban'dan Mursi'nin İdamı Hakkında Açıklama

Son günlerde Afganistan'da birçok yeri ele geçiren Taliban; hakkında idam kararı verilen Mursi için bildiri yayınladı.

20 Mayıs 2015 Çarşamba 01:47A+A-

Bildirinin Metni:

Mısır darbe rejimi 16 Mayıs 2015 Cumartesi günü; Hamas Hareketi'nin bazı üyelerini ve meşru cumhurbaşkanı Dr. Muhammed Mursi dahil olmak üzere İhvanı Müslimin Cemaati'nin bazı üyelerini zalimce bir tutumla idama mahkum etmiştir.

Afganistan İslam Emirliği, bu zalimce kararı kınarken, uluslararası ve yerel hak ve hukuk organizasyonlarını, Birleşmiş Milletleri, Müslüman ülkeleri, İslam Konferansı üyelerini, bölgenin tüm liderlerini insanlık ve İslam kardeşliği adına Mısır darbe rejiminin bu tür davranışlarını engellemeye yönelik harkete geçmesi için çağrıda bulunuyor.

Sürekli adalet ve insan haklarından hatta hayvan haklarından bahseden Batı dünyasının, Mısır'da olanlarla ilgili, kendilerini sorumlu hissetmeden bu denli zalimce bir karara bile basit bir kınama ile sıyrılmaya çalışmaları şaşılacak şeydir.

Batı dünyası, özellikle Amerika Birleşik Devletleri, kendi vatandaşlarına yapılacak böyle bir kıyımı görmezden gelebilirler miydi? Tabi ki hayır. İşte tüm dünya ve milletlerin göz önünde "Hak" ve "Adalet"in savunucusu riyakar komedyenlerin durumu budur.

Akıl sahibi adil halkların, özellikle İslam Ümmeti ve Müslümanların sokaklara dökülerek liderlerinin sorumluluk almaları ve elle tutulur gerçek tedbir ve yaptırımları hayata geçirmeleri için onları zorlamaları gerekmektedir.

Afganistan İslam Emirliği

Kaynak: İncaNews

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum