1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Suudi Arabistan'da Çatışma: 4 Ölü
Suudi Arabistan'da Çatışma: 4 Ölü

Suudi Arabistan'da Çatışma: 4 Ölü

Suudi Arabistan'da Şiileri hedef alan ve 8 kişinin öldüğü saldırının ardından bugün de polise silahlı saldırı düzenlendi. İki polisle iki saldırgan öldü.

05 Kasım 2014 Çarşamba 00:19A+A-

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığının açıklamasına göre, polis ve güvenlik güçlerinin ülkenin kuzeyinde Kasim bölgesinde, El Ehsa'da 8 Şii'nin öldüğü saldırıyla ilgili aramalar sırasında silahlı kişiler polise ateş açtı. Çıkan çatışmada iki polis ve iki saldırgan öldü, iki polis de yaralandı.

El Ehsa saldırısıyla ilgili operasyon kapsamında ise 6 kişi tutuklandı. İçişleri Bakanlığı sözcüsü, saldırının ardından Riyad, Şakra, El Ehsa ve Hubar bölgelerinde operasyonların başlatıldığını söyledi.

El Ehsa'da Şiilere saldırı: 8 ölü 12 yaralı

Suudi Arabistan'nın doğusundaki El Ehsa kentinde dün, yüzü maskeli kişiler camiden çıkan Şiilere ateş açmış, saldırıda 8 kişi hayatını kaybetmişti.

Olayda Ed Dalve köyündeki bir camide düzenlenen Aşure anma programına katılan Şii grup hedef alındı.

Emniyet kaynakları, saldırıyı kimliği henüz belirlenemeyen maskeli üç saldırganın gerçekleştirdiğini söylemişti.

Olayda otomatik silah ve tabanca kullanan saldırganların daha sonra plâkaları tespit edilemeyen araçlarla olay yerinden kaçtıkları vurgulanmıştı.

Resmi makamlardan saldırı ile ilgili açıklama yapılmazken, polis kaynakları, olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ifade etmişti.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT