1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suruç’un Hesabını Kimden Nasıl Soruyorlar?
Suruç’un Hesabını Kimden Nasıl Soruyorlar?

Suruç’un Hesabını Kimden Nasıl Soruyorlar?

Haşim Ay, Suruç'taki bombalı saldırı sonrasında yaşananları değerlendirdi.

22 Temmuz 2015 Çarşamba 06:27A+A-

HAŞİM AY'ın yazısı:

Kobani ile sınırdaş olan Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleşen ve onlarca gencin hayatına mal olan intihar saldırısı bir yönüyle ikinci bir Reyhanlı patlamasını, diğer bir yönüyle de 6-7 Ekim’de kamuoyunun tanık olduğu Vandallığı çağrıştırdı.

An itibariyle bilançosu 32 ölü ve 104 yaralı olarak açıklanan bu menfur saldırıyı tasvip etmek hiçbir şekilde mümkün değil. Bununla birlikte onlarca gencin yaşamına mal olan bu menfur olaydan hareketle birilerinin Ak Parti ve IŞİD isimleri üzerinden Müslümanları ve Suriye İslami direnişini açıkça hedef göstermesi, intikam naraları atmasını da görmezlikten gelecek değiliz!

Solun ajitasyona dayalı propaganda gücü ve bir süredir tedavülde olan algı operasyonları da tabiatıyla Suruç olayı üzerinden bir kez daha üzerimize boca edildi, ediliyor.

Daha önce de diğer birçok kez tanık olunduğu üzere yine Suruç olayı üzerinden de maktullerin ardından belirli kesimlerin başvurduğu ajitasyon ve uygulamaya soktukları algı operasyonları kamuoyunda birçok kesimde kendisine alıcı bulabildi. Olayın akabinde yakılan ağıtlarda “Kobani’nin yeniden inşası için” vurgusu da maktulleri ideolojik kimliklerinden ve mensup oldukları örgütlerin Suriye’de edindiği tutumdan bağımsız olarak masumlaştırmanın bir diğer versiyonu şeklinde öne çıktı, çıkıyor. Bilmeyen de bunların Kobani’ye inşaat örmeye gittiğini sanacak! Hâlbuki Türk-Kürt solunun belli aralıklarda Kobani’ye gruplar halinde genç gönderdiğini bilen biliyor. Ağırlıklı olarak 200 kişilik gruplar halinde gönderilen bu insanlardan ise bir kısmı YPG ve Esed saflarında eğitilip IŞİD ve Suriye direnişine karşı militan olarak bırakılıyor. Kendi deyimleriyle “yabancı savaşçı” sokmanın yollarından bir tanesi ise son olayda “tiyatro etkinliği”, “Rojavalı çocuklara oyuncak götürmek” olarak karşımıza çıkan türden masumane söylemler... Kaldı ki bunun bahaneden ibaret olduğunu intikam naraları atanların çelişik beyanları da, söz konusu oluşumun MLKP bağlantısı da ortaya koyuyor. (...)

YAZININ DEVAMI >>>