1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suriye’ye Seyirci Kaldıkça Kabaran Fatura
Suriye’ye Seyirci Kaldıkça Kabaran Fatura

Suriye’ye Seyirci Kaldıkça Kabaran Fatura

Kan ve gözyaşı deryasına dönüştürülen Suriye’de bir yanda PKK-PYD’nin “demokratik ve ekolojik kantonlar” inşa etmek maskesiyle sömürgeciler adına giriştiği kirli bir savaş diğer yanda IŞİD’in “hilafet devleti” adına sergilediği barbarlıklar yarış yapıyor.

29 Haziran 2015 Pazartesi 01:26A+A-

Kenan Alpay / Haksöz Haber

Son dört yıldır şahit olduğumuz kanlı gelişmeler “Ortadoğu’da Mısır olmadan savaş, Suriye olmadan barış olmaz” sözünün ne kadar yakıcı bir gerçek olduğunu teyit ediyor. Suriye’de 50 yıldır hâkim olan Esed/Baas askeri rejimi sadece Rusya ve İran açısından değil AB ve ABD açısından da bölgedeki statükonun muhafazası açısından vazgeçilmez bir kilit taşı mesabesinde. PKK-PYD’nin hem ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri marifetiyle hem de Rusya ve İran’ın desteğiyle ayakta duran Esed/Baas rejiminin desteğiyle “demokratik ve ekolojik kantonlar koridoru” inşa etme girişimin hızlanması işte bu kilit taşının ömrünü uzatma planının da bir parçası.

Kan ve gözyaşı deryasına dönüştürülen Suriye’de bir yanda PKK-PYD’nin “demokratik ve ekolojik kantonlar” inşa etmek maskesiyle sömürgeciler adına giriştiği kirli bir savaş diğer yanda IŞİD’in “hilafet devleti” adına sergilediği barbarlıklar yarış yapıyor. Alenen “IŞİD’in vahşeti ve PYD/PKK’nın özgürlük savaşı” ikilemine sıkıştırılmış bir Suriye portresi dayatılıyor bütün bir kamuoyuna.

Yazının Devamı >>>