1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KUVEYT

  4. Suriye Krizi 21. Yüzyılın En Büyük Trajedisi
Suriye Krizi 21. Yüzyılın En Büyük Trajedisi

Suriye Krizi 21. Yüzyılın En Büyük Trajedisi

Arap Birliği Genel Sekreteri Arabi Suriye krizinin 21. yüzyılın en büyük trajedisi olduğunu belirtti.

25 Mart 2014 Salı 14:40A+A-

Kuveyt'in ev sahipliğini yaptığı 25. Arap Birliği Zirvesi'nde konuşan Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, "Suriye krizi yıkıcı sonuçları ve yansımalarıyla 21. yüzyılın en büyük trajedisidir. Bu kriz sadece Suriye'nin değil, bütün dünyanın geleceğini tehdit ediyor" dedi.

Krize, Suriye halkının taleplerinin yerine getirileceği siyasi çözüm bulunması gerektiğinin altını çizen Arabi, Cenevre 2 Konferansı'nın Esed rejiminin tavrı nedeniyle çıkmaza girdiğini vurgulayarak, Suriyeli muhaliflerden saflarını birleştirmelerini istedi.

Konuşmasında Filistin meselesine de değinen Arabi, İsrail'i ABD arabuluculuğunda yürütülen barış görüşmelerini engellemekle suçladı. Arabi, Arap liderlerden Filistin meselesine ve bağımsız Filistin devleti kurulmasına destek verme konusunda yoğun çaba göstermelerini talep etti.

Bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan anlaşmazlıklara ilişkin Arabi, "Bu durum, Arap Birliği'nin etkinlik gücünü zayıflatıyor" ifadesini kullandı.

Arabi ayrıca, Arap dünyasının son yıllarda maruz kaldığı sorunların, Arap Birliği'nde reform yapılması gerektiğini birkez daha ortaya koyduğunu belirtti.

Arap Birliği Genel Sekreteri, Arap ülkeleri liderlerine, Libya'da istikrarın sağlanması için gerekli desteği vermeleri çağrısında da bulundu.

HABERE YORUM KAT