1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist Subay: Mısır Hamas’a Bizden Daha Çok Düşman
Siyonist Subay: Mısır Hamas’a Bizden Daha Çok Düşman

Siyonist Subay: Mısır Hamas’a Bizden Daha Çok Düşman

Mısır ile Gazze arasındaki sınırda Mısır askerleri kuş uçurmuyor.

23 Temmuz 2016 Cumartesi 03:58A+A-

Mısır-İsrail ilişkilerini irdeleyen İngiltere’nin The Economist dergisinde yer alan rapora dikkat çeken Siyonist Maariv gazetesi, işgal ordusundaki üst rütbeli bir subayın “Mısır rejimi Hamas hareketine İsrail’den daha fazla düşmanlık besliyor” dediğini aktardı.

The Economist yayınladığı raporda işgal rejimindeki üst rütbeli askerlerle, memur ve önde gelen şahsiyetlerin İsrail’in Ürdün ve Mısır ile olan ilişkisinin oldukça iyi noktaya ulaştığını belirterek, bu ilişkinin söz konusu ülkelerin istihbaratlarıyla olan ilişkiyi aştığını ifade ettiklerini aktardı.

Mısır’la işbirliğine değinen gazete, Mısır’ın IŞİD’in Sina’daki mevzilerini bombalaması için İsrail’e göz yumduğunu yazdı.

Daha önce Mısır’la ilişkileri değerlendiren Siyonist Genelkurmay Başkanı yardımcısı “Mısırla işbirliği daha önce alışık olmadığımız bir noktaya ulaştı. Bu bizim sevgi veya ortak değerlerimizle alakalı bir şey değildir. Amerika ile olan ilişkimize benzediğini de söyleyemem. Ancak şu kadarını söyleyebilirim ki bu çok iyi bir başlangıç noktasıdır” demişti.

Raporda, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri’nin Tel Aviv’e yaptığı ziyarette Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu’nun gösterdiği ilgi ve alakaya da dikkat çekilerek, bunun sıcak ilişkileri yansıttığı ifade edildi.

FİEM

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum