1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist İsrail Huza'ya Saldırıyor
Siyonist İsrail Huza'ya Saldırıyor

Siyonist İsrail Huza'ya Saldırıyor

Gazze'ye saldırılarında 695 kişiyi öldüren Siyonist İsrail ordusu, Han Yunus'un Huza bölgesine girdi, binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirdi.

24 Temmuz 2014 Perşembe 00:01A+A-

Han Yunus'taki Huza bölgesi gece boyu Siyonist İsrail savaş uçakları tarafından bombalanmıştı. Bombalama ve top ateşi gündüz de devam etti. Öğleden sonra kısmi biçimde Huza'ya giren Siyonist İsrail ordusu bölgedeki binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirdi. 

Al Jazeera'nin Gazze muhabiri Vail Dahduh, Huza bölgesinde çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bilgisi aldıklarını, ancak sivillerin açık biçimde hedef alınmasından dolayı kimsenin bölgeye giremediğini söylemişti. Dahduh, İsrail ordusuna bağlı insansız hava araçlarının da bölgeyi havadan bombaladığını aktardı. 

Gece saatlerinde açıklama yapan Filistin İçişleri Bakanlığı, Siyonist İsrail ordu birliklerinin Han Yunus'un Huza bölgesinde rastgele top atışı gerçekleştirdiğini duyurmuştu. Bakanlık, İsrail topçularının ağır bombardıman yaptığını belirterek, “Huza'da Şecaiyye'de uygulanan senaryo tekrarlanıyor. Bu gece Huza katliamına şahit olabiliriz” açıklaması yaptı.

Hamas da gece saatlerinde Siyonist İsrail ordusunun Han Yunus'un Huza ve Abasan bölgelerinde katliam yaptığını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT