1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Sela ile İlgili Hakaret İçerikli Paylaşıma Hapis Cezası
Sela ile İlgili Hakaret İçerikli Paylaşıma Hapis Cezası

Sela ile İlgili Hakaret İçerikli Paylaşıma Hapis Cezası

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında sela okunmasının ardından sosyal medyada hakaret içerikli paylaşımda bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanık 7,5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

09 Aralık 2016 Cuma 17:43A+A-

İzmir'de, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in talimatıyla sela okunmasının ardından sosyal medyada hakaret içerikli paylaşımda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan sanığa 7,5 ay hapis cezası verildi.

İzmir 18. Asliye Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuksuz sanık Bedriye Güler ile avukatı ve müştekiler Kadir Atalık ve Yasin Mazlum katıldı.

Sanık Güler, savunmasında üzgün ve pişman olduğunu belirterek, "Benim yazdığım doğrudur. Fevri davrandım. Durum bana da zarar verdi. Art niyetli yapmadım. Durumdan rahatsızım. Üzülüyorum." diye konuştu.

Sanık avukatı Filiz Tuğçe Ayrancı da müvekkilinin sabıkasız olduğuna ve tepki çeken paylaşımdan sonra özür mesajı yazdığına dikkati çekerek, "Müvekkilim sosyal medyadaki bilgi kirliliğinden kaynaklı bir hata sonucu cuntacıların Diyanet'i ele geçirdiğine dair kanaatten dolayı öyle bir söylemde bulunmuştur." dedi.

Müştekiler, sanığın pişman olması nedeniyle şikayetlerinden vazgeçtiklerini söyledi.

Hakim Ümit Özmen, sosyal medyada paylaşılan mesajın ifade hürriyeti kapsamında olmadığı gerekçesiyle sanığı 7,5 ay hapse mahkum etti, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum