1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. “Savaş Gazze'den Mescid-i Aksa'ya Taşındı”
“Savaş Gazze'den Mescid-i Aksa'ya Taşındı”

“Savaş Gazze'den Mescid-i Aksa'ya Taşındı”

Baskınların daha sistematik hale geldiğine dikkat çeken Kudüs uzmanı Cemal Amr, "Savaş Gazze'den Mescid-i Aksa'ya taşındı." dedi.

14 Eylül 2014 Pazar 17:40A+A-

Kudüs ve yerleşkeler konusunda uzman Filistinli araştırmacı Cemal Amr, son günlerde Mescid-i Aksa'yı hedef alan baskınların tehlikesine dikkat çekerek, Gazze Şeridi'nde sona eren savaşın fanatik Yahudi lider Moshe Feiglin tarafından Mescid-i Aksa'ya taşındığını söyledi.

Amr, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa'ya son günlerde düzenlenen bir dizi baskının ve saldırının işgal rejimi tarihi boyunca yaşanmadığını belirtti.

"Savaş şimdi Mescid-i Aksa'ya intikal etti. İşgal yönetimi tüm aktivistleri kovuyor. Son olarak 40 kişiye daha Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezası verdi. Özellikle de kadınlar ve ilim meclisleri görevlileri uzaklaştırılıyor" diyen Amr, El-Aksa'nın İmarı Müessesesi kapatılıp mallarına el konulduktan sonra baskınların daha sistematik hale geldiğini ifade etti.

Knesset Başkan Yardımcısı Moshe Feiglin, bu sabah işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında ve bir grup Yahudi yerleşimci eşliğinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemiş ve Kubbetu's-Sahra Mescidi sahanlığında gezinmişti.

Feiglin'in Arap düşmanı fanatik bir haham olduğuna dikkat çeken Amr, Mescid-i Aksa'ya sık sık baskın düzenleyen Feiglin'in güpegündüz Mescid-i Aksa'da ayin yapmaya başladığını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT