1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Şamlı Âlimlerden Suriye Ordusuna Uyarı
Şamlı Âlimlerden Suriye Ordusuna Uyarı

Şamlı Âlimlerden Suriye Ordusuna Uyarı

Şam'ın önemli âlimleri, askerlere, halka ateş etmeme ve yerleşim yerlerini bombalamama çağrısında bulundu.

09 Şubat 2012 Perşembe 23:52A+A-

Şam'ın önemli âlimleri, askerlere, halka ateş etmeme ve yerleşim yerlerini bombalamama çağrısında bulundu. Âlimler, askerlere bu yöndeki emirlere itaat etmemelerini istedi.

Suriye'de ordu Humus ve Şam banliyöleri Harasta ve Zebedani olmak üzere ülkenin bir çok bölgesinde operasyonlarını sürdürüyor. Ordu, Mevlit Kandili gecesi Humus'a gerçekleştirdiği saldırıda, 300 kişiyi katletmesi 5'inci gününü geride bırakırken kanlı operasyonların bir çok bölgede sürdüğü haberleri geliyor. Her gün ölen kişi sayısının 100'ü geçtiği ülkede şiddet olayları uluslar arası alanda büyük tepki görüyor. Son olarak İslam dünyasının tanınmış 107 âlimi, Suriye askerlerine ordudan ayrılmaları noktasında fetva vermesinin ardından Şam'ın en önemli alimleri de askerlere halka ateş etme yönündeki emirlere uymama çağrısında bulundu.

Şam'ın önemli âlimleri olarak kabul edilen, Şam Kurra Şeyhi Muhammed Kreyyim Racih, Muhammed Hişam Burhani, Şeyh Usame El Rifai, Dr. Ratip Nabulsi, Şeyh Sariye El Rifai'nin imzaladığı bildiride artan kanın ülkenin geleceği ve birliğini tehdit ettiği belirtildi.

Alimler, yayınladıkları bildiride Suriye ordusuna yaptıkları çağrıda da, "Ordudaki subay ve askerler sebep ne olursa olsun halkı öldürmesin ve şehirleri bombalamasınlar. Öldürme Allah katında en büyük günahlardandır. Buna ne emir vermek ne de emir verenin emrine uygulamak helal değildir." denildi.

Şam âlimleri ayrıca, halkın içinde bulunduğu zor şartlara dikkat çekerek, halkın gıda, acil yardım, tıbbi müdahale gibi ihtiyaçlarını karşılanması fırsatının verilmesini istedi.

Suriye halkına dayanışma çağrısı da yapılan açıklamada,"Tüm Suriye halkına dayanışma ve yardımlaşma içinde olmaya davet ediyoruz. İmkanı olanların zarar gören kardeşlerinin; gıda, ilaç, giyim gibi ihtiyaçlarını gidersin." denilerek yardım çağrısı yapıldı.

HABERE YORUM KAT