1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Şam'da Askeri Üsse Bombalı Saldırı
Şamda Askeri Üsse Bombalı Saldırı

Şam'da Askeri Üsse Bombalı Saldırı

Suriye’nin başkenti Şam’da askeri üste büyük bir patlama meydana geldi.

15 Ağustos 2012 Çarşamba 17:10A+A-

Suriye’nin başkenti Şam’da BM gözlemcilerinin kaldığı bir otelin yakınında bulunan bir askeri üste büyük bir patlama meydana geldi.

Patlamanın Genelkurmay Başkanlığı'na yakın bir yerde yaşandığı bildirildi.

Suriye devlet televizyonu, patlamanın bir yakıt tankerine yerleştirilen bombadan kaynaklandığını ve patlamada üç kişinin yaralandığını bildirdi.

Bombanın tam olarak nereyi hedeflediği henüz bilinmiyor.

Şam'dan gelen görüntülere göre şehir merkezinde bulunan alandan büyük bir duman yükseliyor.

Alana çok sayıda ambulans gönderildi.

Patlamanın yaşandığı yere giden Suriye Dışişleri Bakanı yardımcısı, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada "patlamanın Suriye'nin imajını zedelemeyi amaçladığını, Suriye hükümetinin BM ile işbirliği içinde olduğunu ve gözlemcilerin güvenliklerini sağlamak için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını" söyledi.

Özgür Suriye Ordusu'ndan üst düzey bir yetkili AFP haber ajansına yaptığı açıklamada patlamayı kendilerinin gerçekleştirdiğini söyledi.

Maher Nuwaimi "Özgür Suriye Ordusu askeri komutanlık binasını hedefledi. Patlayacıların, Şam'da yapılan operasyonlara karar veren şabiha milislerinin ve askeri yetkililerin yapacağı toplantı sırasında patlatılması amaçlandı" dedi.

Ancak bu bilgi henüz kesinlik kazanmadı.

Bu bölgede birçok askeri bina bulunuyor. BBC Şam muhabiri otelin etrafındaki bölgenin yüksek güvenlikli bölge olduğunu kaydetti.

Görgü şahidi Jean Pierre Duthion BBC'ye yaptığı açıklamada patlamanın yaşandığı yere girilmesine izin verilmediğini ve bölge sakinlerinin kısıtlı hareket edebildiklerini söyledi (BBC) 

HABERE YORUM KAT