1. HABERLER

  2. HABER

  3. Reyhanlı Saldırısının Esed Rejimi Tarafından Düzenlendiği Belgelendi
Reyhanlı Saldırısının Esed Rejimi Tarafından Düzenlendiği Belgelendi

Reyhanlı Saldırısının Esed Rejimi Tarafından Düzenlendiği Belgelendi

Suriye merkezli Zaman al Wasl haber portalı, iki yıl önce Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen bombalı saldırının Suriye istihbaratı tarafından gerçekleştirildiğini kanıtlayan belgelere ulaştı.

05 Mayıs 2015 Salı 22:55A+A-

Mayıs 2013'de Hatay'ın Reyhanlı ilçesine düzenlenen bombalı saldırıda 56 kişi hayatını kaybetmiş, olay Türkiye Cumhuriyeti tarihine 'en kanlı terör saldırısı' olarak geçmişti.

Haber portalının ulaştığı gizli istihbarat raporlarına göre saldırı, Suriye Güvenlik Servisi 331 Şubesine bağlı ajanlar tarafından düzenlendi.

Suriye Enformasyon Bakanı Umran el Zubi, "saldırıyı kendilerinin gerçekleştirmediğini, böyle bir saldırı düzenlemenin kendi değerleriyle asla uzlaşmayacağını" söylemişti. Ancak Türkiyeli yetkililer saldırıyla ilgili olarak Suriye istihbaratını işaret etmişti.

f2fc38cb6a33dd77977a00d4e9e84ba7.gif

Raporun tercümesi:

Suriye Arap Cumhuriyeti
İstihbarat Genel İdaresi
Şube no: 331
Referans no. : 444/85
Tarih : 24.05.2013

Sn. 255 nolu Şube Başkanı
42. kısım

- Türkiye’nin sınır bölgesi şehirlerinden Reyhanlı’da meydana gelen olay ve Hatay bölgesindeki yansımaları ile ilgili durum aşağıdaki gibidir:

- Cumartesi günü 11.05.2013 tarihinde Reyhanlı şehri; Atatürk caddesi belediye binası yanında şehir merkezinde vuku bulan 2 patlama ile sarsılmıştır. Bu patlamalardan yaklaşık 1 saat sonra şehir merkezi Ağaçlı göbeği yakınında 3. bir patlama olmuştur.

Grubumuz (A) tarafından yukarıda sözü edilen bölgelere bırakılan bombalı araçların patlaması sonucunda çoğunluğu Türklerden olan yaklaşık 58 kişi öldürülmüş ve çoğunluğu Suriyeli teröristlerden olan 150 kişi de yaralanmıştır. Ayrıca patlamaların olduğu bölgede bulunan araçlar da ve binalarda da büyük çapta hasar meydana gelmiştir. Patlamalar üzerine bölge halkı ve Türk emniyet birimleri ile itfaiye araçları bölgeye akın ederek yaralıları yakındaki hastahanelere taşımışlardır. Ve bilmenizi isteriz ki , Grup (A) ; yangın söndürme ve yaralılara yardım konusunda halka yardım etmiştir.

Kaynak: İncanews

Etiketler :

HABERE YORUM KAT