1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. PYD, Her Hizmetine Talip Olduğu ABD’ye Nasıl Gücenmesin?
PYD, Her Hizmetine Talip Olduğu ABD’ye Nasıl Gücenmesin?

PYD, Her Hizmetine Talip Olduğu ABD’ye Nasıl Gücenmesin?

PYD, ABD’yi çok rahatsız eden Nusra’yı İdlib’ten temizleme teklifinde bulunmuş ama ABD henüz kabul buyurmamış!

23 Ocak 2018 Salı 12:43A+A-

Haksöz Haber

Amberin Zaman, Afrin harekatı etrafında gelişen tartışmaları Washington’da bulunan PYD temsilcileriyle konuşmuş ve Diken adlı sitede “Suriyeli Kürt yetkililer: ABD buna nasıl seyirci kalabilir?” başlığıyla aktarmış.

Türkiye medyasında PKK/PYD savunucusu tavrıyla dikkat çeken bir isim olan Amberin Zaman, görüştüğü isimleri, Suriye Demokratik Meclisi’nden Nobahar Mustafa ve Kuzey Suriye Demokratik Yönetimi’nden Sinam Mohammad Afrin şeklinde tanıtıyor.

Türkiye’nin Afrin harekatından başlayıp ABD ve Rusya’nın bölgedeki irtibatlarına, planlarına dek bir dizi konuda PYD çizgisinin görüşlerinin aktarıldığı yazıda özellikle dikkat çekici bulduğumuz şu hususun altını çizmek istedik. Bakın yazarın “Suriyeli Kürt yetkililer” diye tanımlamayı tercih ettiği PYD sözcüleri ABD’ye hangi teklifte bulunmuşlar?

“…İdlib’deki El Kaide ve El Nusra çeteleri ABD’yi de çok rahatsız ediyor. Biz ABD’lilere dedik, ‘Gelin Afrin’e, bizi destekleyin, El Nusra’yı biz temizleyelim.’ Ama şu ana kadar kabul etmediler.”

Ne diyelim, ümidinizi yitirmeyin, ısrarla teklifinizi yenileyin! Belki Amerikalı efendileriniz bir gün şartları elverişli görüp, teklifinizi kabul eder ve “hadi hevaller yürüyün” diye yeni yol haritanızı önünüze koyarlar! Böylece işbirlikçiliğinizi İdlib bölgesinde de ispatlama şansı yakalarsınız!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum