1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK'nin Üstlenmediği Hacı İrfan Atsız'ı Kim Katletti?
PKK'nin Üstlenmediği Hacı İrfan Atsız'ı Kim Katletti?

PKK'nin Üstlenmediği Hacı İrfan Atsız'ı Kim Katletti?

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 12 Kasım’da uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Hacı İrfan Atsız’ı “PKK öldürdü” iddialarına yönelik, PKK bir bildiri yayınladı.

18 Kasım 2014 Salı 16:22A+A-

Kürt illerinde 90’ları aratmayan cinayet ve infazların son örneği Hakkari’nin Yüksekova'da yaşandı. Olay üzerine gözlerin çevrildiği PKK önemli bir açıklama yaptı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 12 Kasım’da evinden çıkarken, evin arka sokağında maskeli bir kişi tarafından kafasına 4 kurşun sıkılarak öldürülen Hacı İrfan Atsız olayı ile ilgili PKK bir bildiri dağıttı. ANF’de yer alan habere göre, dün ilçe merkezi ve mahalle aralarında dağıtılan bildiride Adsız’ın katledilmesi ahlaksızlık ve vicdansızlık olarak değerlendirildi.

“ÖLÜMÜYLE HERHANGİ BİR BAĞLANTIMIZ YOKTUR”

“Müslüman olan ve 60 yaşındaki bu insanın öldürülmesinin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Başta hareketimiz ve halkımız olarak Hacı İrfan’ın katil ve katillerinin bulunması için çalışmalar yürütülecektir” denilen bildiride şunlara dikkat çekildi:

“Hacı İrfan Atsız’ın ölümüyle herhangi bir bağlantımız yoktur. Gever’de son dönemlerde düşman baskısı artarak devam etmektedir. Bu cinayet de Kürt düşmanları tarafından yapılmıştır. 60 yaşındaki bir insanın vurulması ne ahlakı, ne de vicdanidir.”

“SİVİLLERİN KATLEDİLMESİ ÖZEL SAVAŞ STRATEJİSİ”

Son olarak Kürt illerinde işlenen cinayet ve infazlarla ilgili değerlendirmelerin de yer aldığı bildiride, “Çözüm sürecinde zorlanan hükümetin kullandığı dil ve yöntemlerle ne kadar küçüldüklerinin ifadesidir. Güvenlik güçleri, ajanlar ve işbirlikçiler hariç sivil halkımıza yapılacak silahlı saldırıyı gerçekleştirenlerin yurtsever Gever halkı tarafından yakalanarak örgüte teslim edilmelidir” denilen bildiride, özellikle son zamanlarda sivillerin katledilmesi, halkın değerlerine saldırılması, ev ve iş yerlerine baskın düzenlenmesinin özel savaş stratejisinin bir parçası olduğu vurgulandı.

“AJAN VE İŞBİRLİKÇİ” YAFTASINA DEVAM!

Bildiride sivillere yönelik saldırılar ret edilirken, “güvenlik güçleri, ajanlar ve işbirlikçiler hariç” gibi zaten saldırılarda kullanılan etiketlenmelerin-yaftalanmaların tekrar edilmesi yeni saldırıların ve provokasyonların zeminini oluşturdu.   

“KONTROLSÜZ VE HALKA ZARAR VEREN HER TÜRLÜ EYLEM KONTRADIR”

Kontrolsüz ve halka zarar veren her türlü eylem ve serhildanı kontravari eylem olarak adlandıracakları, net ve kesin tavır alacakları da ifade edilen bildiride şunlara yer verildi: “Serhildanlar sırasında bazı grupların silah çıkarması provokasyona zemin sunmakta ve halkımız katliamla yüz yüze getirilmektedir. Bu tür ucuz kahramanlıktan vazgeçilmelidir.”

Bildirinin devamında, Hacı İrfan Atsız’ın ailesi ve Kürt halkına baş sağlığı dileklerinde de bulunuldu.

HACI İRFAN ADSIZ'I KİM KATLETTİ?

PKK'nin bu açıklamasının ardından cevabı merak edilen hayati soru şu oldu: 60 yaşındaki Hacı İrfan Adsız'ı kim katletti?

HABERE YORUM KAT

6 Yorum