1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. PKK Basını Özgür-Der’i Hedef Gösteriyor!
PKK Basını Özgür-Der’i Hedef Gösteriyor!

PKK Basını Özgür-Der’i Hedef Gösteriyor!

PKK'nin yayın organı Azadiya Welat gazetesi Özgür-Der'i hedef göstermeye devam ediyor.

11 Ağustos 2013 Pazar 16:28A+A-

PKK'nin yayın organı Azadiya Welat, Özgür-Der'i ve derneğe destek veren kurumları hedef göstermeye devam ediyor.

Azadiya Welat'ın bugün (11 Ağustos 2013) manşetten verdiği haber ve Türkçe tercümesi:


img_5207206d23d03.jpg

img_52072094a4913.jpg

KONUŞMAYIN HESAP VERİN

Özgür-Der bir daha el nusra çetesine destek verdi. Özgür-Der Kürdistanlılardan özür dileyeceğine farklı basın açıklamaları ile bizim gazeteyi hedef gösterdi ve Nusra’ya olan desteğini açığa vurdu.

Özgür-Der’in Van ve Diyarbakır şubeler, Kürdistanlılardan özür dileyeceğine Kürdistanlılardan topladığı yardımları göndermeye devam ederek gazetemizi de basın açıklamaları il e hedef gösterdi. Özgür-Der yayınlanan fotoğrafların doğru olmadığını iddia ediyor. Fakat buradaki fotoğrafta Özgür-Der üyesi olanlar çetelere verdikleri desteği kendi sitelerinde gösteriyorlar. Bu fotoğrafı onların sitelerinden aldık. Onlar Nusra çeteleri Rojava’da katliam yapmamıştır ve 3 Kürdistanlının cesedinin yakılmasının da doğru olmadığını iddia ettiler.

Van’da birkaç önce Van Özgür-Der şubesine kimliği belirsiz kişilerce Molotof atılmış ve silah sıkılmıştı. Van Özgür-Der şubesi bunun üzerine bir basın açıklaması yapmıştı. Yaklaşık 50 kişilik farklı derneklerden kişi bu açıklamasına destek verdi. Bu dernekler bunlardır: Erdem-Der, Umut Işıgı, Gokkuşagı, MAZLUMDER, Memur-Sen, İHH Van Temsilciliği, Nüve-Der, Rahmeteli Gıda Bankası, Mustazaflar Cemiyeti, Vim-Der. Rojava’da Kürtleri katleden Nusra’ya destek veren Özgür-Der Diyarbakır şubesi eski başkanı Serdar Bülent Yılmaz iddia ediyor ki; Rojava’da çetelerin işlediği bir katliam yoktur. Yayınlanan sivil katliamı ile ilgili fotoğrafların da yalan olduğunu iddia etti.

Özgür-Der Van Şubesi de basın açıklamasında İslami örgütlerin BAAS rejimine karşı mücadele ettiğini iddia etti. Erdoğan Güleryüz iddiasına göre Özgür-Der’e yönelik iftira ve karalama kampanyası yürütülüyor.

Özgür-Der genel başkanı Rıdvan Kaya’da birkaç gün önce 70 sivil kürdün öldürülmesi ile ilgili olarak şunları söylemişti. “Kürt basının Rojava’da gösterdikleri katliam var haberleri yalandır.” Rıdvan Kaya katliama tepki veren Kürtleri suçlamış ve Kürtlere hakaret etmişti. Doğrusu basın açıklaması ile Özgür-Der’e destek verenler Nusra’ya destek verdiklerini böylece açığa vurdular. Özgür-Der bunca açık katliamlara rağmen Nusra’nın Kürtleri katletmediğini ve onların Esed rejimine karşı savaştıklarını iddia etti. İşin doğrusu Rojava’da Kürtlere yönelik baş kesme, kadınlara tecavüz, işkence ve insanlık dışı barbarca uygulamalar yürütülmektedir. Bu Kürtlere yönelik bu katliamlar öncelikle Dilok’ta başlatıldı. Sonra camilerde bu barbarca fiillerin fetvası verildi. Bundan sonra Nusra çetesi ve Ahrar’uş-Şam çetesi Türkiye, Amerika ve İngiltere’nin de desteğini alarak güya din adına Kürt katliamını gerçekleştirdiler.

Bugün Kürtleri yönelik bu saldırıları gerçekleştirenler ve Kürtlere saldıranlara yardım kampanyaları ile destek verenler basın açıklamaları ile bu katliamları gizleyemezler. Ve onlar da bu katliamlardan sorumludurlar. Güneş balçıkla sıvanmaz. Nusra İslam adına emperyalist güçlerin taşeronluğu ile Kürtleri katletmekte Özgür-Der de açık bir şekilde onlara destek vermektedir.

Kürdistan ve Türkiye’de ise güya dindar olan çevreler bu çete ve barbarlara destek veriyorlar. Sonra da Nusra ile ilişkilerinin olmadığını iddia ediyorlar. İşin başında da bizim basınımızı yalan ile itham ediyorlar.

HADİ ŞU SORULARIN CEVABINI VERİN

Biz kendi yayınlarımızda şu şiara sahibiz: doğrulardan hiçbir zaman taviz vermiyoruz. Bu yüzden onlara şu soruları soruyoruz.

1- Özgür-Der, Nusra ve Ahrar’u Şam’a destek veriyor. Kendi sitelerinde diri diri yakılan 3 sivil kürdün Allah-u Ekber sloganları ile yakıldığın vermişti. Bu katliam Hitler’i hatırlatıyor. Siz hangi vicdan ile bunları savunuyorsunuz?

2- Siz Kürdistan’da ne kadar yardım topladınız ve yardımları hangi guruplara gönderdiniz?

3- Kamyonların önünde çetelerle fotoğraf çeken bu kişilerin Özgür-Der’deki görevleri nelerdir?

4- Çetelerin sorumlusu Ebu Yahya el Kürdi öldürüldü. Bu kişi 2012 de sizin Diyarbakır’daki konferansınızda konuşmacı olarak bulunmuştu. Siz Ebu Yahya’yı nereden tanıyorsunuz ve sizin bu çete sorumlusu ile ilişkisi nedir?

5- Özgür-Der’e destek veren kurum, dernek ve gruplar Nusra’ya destek veren Özgür-Der’e hangi nedenle destek veriyorlar?

6- Siz “Kürtlerin canı malı ve kadınları helaldir” fetvasına ne diyorsunuz?

HABERE YORUM KAT

8 Yorum