1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistan'da Hükümet Karşıtı Gösteriler: 3 Ölü, 500 Yaralı
Pakistan'da Hükümet Karşıtı Gösteriler: 3 Ölü, 500 Yaralı

Pakistan'da Hükümet Karşıtı Gösteriler: 3 Ölü, 500 Yaralı

Pakistan'da Navaz Şerif'in istifasını isteyen göstericilerin Başbakanlık konutuna ilerlemek üzere hareketlenmesinin ardından, polisin müdahalesiyle yaşanan çatışmalarda 3 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 500 kişinin de yaralandığı bildirildi.

31 Ağustos 2014 Pazar 23:52A+A-

Pakistan Halk Hareketi (PAT) ve Pakistan Adalet Hareketi (PTI) taraftarlarının 14 Ağustos'tan bu yana barışçıl devam ettirdikleri protestolarda, PAT lideri Tahir-ul Kadri taraftarlarına Başbakanlık Konutu'na doğru ilerlemeleri çağrısı yaptı. Ardından göstericilerin Konut istikametindeki kanteynerleri vinçle kaldırmasıyla, polis göz yaşartıcı gazla müdahele etti ve çatışma yaşandı.

Hastane yetkililerindan alınan bilgiye göre, 70'i polis olmak üzere yaklaşık 500 kişi hastaneye getirildi. Ağır yaralılardan 3'ü hayatını kaybetti. Polis yetkilileri de olaylar sırasında 70 göstericinin gözaltına alındığını söyledi.

PAT lideri Tahir-ul Kadri ile PTI lideri İmran Han, taraftarlarına, dayanmaları için çağrıda bulunurken, Başbakan Navaz Şerif istifa edene kadar gösterilerini sürdüreceklerini açıkladılar.

Başbakan Navaz Şerif'in sekreteri Asif Kirmani ise başbakanın istifa etmeyeceğini belirterek, ''Başbakanımızın istifası söz konusu bile olamaz. Sayın başbakanımız sadece bir kaç bin kişinin gösterisi ile istifa etmeyecek'' dedi.

Öte yandan Ravalpindi şehrinde bulunan Genelkurmay Karargahında, Kara Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkanı General Raheel Sharif'in önderliğinde, kolordu komutanlarının iç güvenlik meselelerini ele almak için bu akşam olağanüstü toplantı gerçekleştirileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT