1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Pakistan Ordusu, Afgan Sınırındaki Kamplara Saldırıyor
Pakistan Ordusu, Afgan Sınırındaki Kamplara Saldırıyor

Pakistan Ordusu, Afgan Sınırındaki Kamplara Saldırıyor

Pakistan ordusu, Afgan sınırındaki kamplara hava saldırısı düzenledi. En az 18 kişinin hayatını kaybettiği iddia ediliyor.

23 Şubat 2014 Pazar 22:33A+A-

Pakistan ordusu Afgan sınırındaki kamplara bir haftada üçüncü hava saldırısını düzenledi. Ordu kaynakları Taliban saflarından 18 kişinin hayatını kaybettiğini öne sürdü.

Reuters'a konuşan bir askeri yetkili, Pazar sabahı Tirah Vadisi'ndeki eğitim tesislerinin hedef alındığını, bu tesislerin bomba yapımı ve canlı bomba eylemcilerinin eğitimi için kullanıldığını iddia etti.

Pakistan ordusunun operasyonu ülkede Taliban ile yürütülen barış müzakerelerinin geçen hafta durmasının ardından geldi. Başbakan Navaz Şerif müzakerelerin durmasının ardından 20 Şubat'ta Afgan sınırındaki savaşçılara operasyon düzenlenmesi talimatı vermişti. 

Tarafların hala müzakereye oturabileceği belirtiliyor. Taliban geçen hafta hükümete Pakistan'ın siyasi ve hukuki sistemini değiştirmemesi ve Şeriat'ı kabul etmemesi halinde barışın mümkün olmayacağını söylemişti.

Ordu cumartesi günü Hangu vilayetinde savaş helikopteriyle saldırı düzenlemiş dokuz kişi hayatını kaybetmişti. Perşembe günü ise savaş jetleri Afgan sınırındaki Mir Ali bölgesini bombalamış ve en az 15 kişi ölmüştü.

Yoğun olarak Şiilerin yaşadığı Kohat'ta ise pazar günü düzenlenen bombalı saldırıda en az sekiz kişi öldü.

HABERE YORUM KAT