1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Özgürlük Baharı Kafilesi Gazze'ye Ulaştı
Özgürlük Baharı Kafilesi Gazzeye Ulaştı

Özgürlük Baharı Kafilesi Gazze'ye Ulaştı

“Özgürlük Baharı” Kafilesi Rafah Kapısı'ndan Gazze’ye Giriş Yaptı.

23 Kasım 2011 Çarşamba 00:02A+A-

Siyasetçi, parlamenter, aydın ve Arap devrimlerinden şahsiyetlerin katıldığı Gazze ile dayanışma kafilesi “Özgürlük Baharı”nın dün akşam Rafah Sınır Kapısı'ndan içeri girdiği bildirildi.

Gazze’ye giriş yapan kalabalık uluslararası koalisyonun Gazze’de bulunduğu süre içinde Başbakan İsmail Heniyye, iş adamları, kadın örgütleri temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmesi, bir çok resmi ve sivil kurum ve kuruluşu da ziyaret etmesi bekleniyor.

Bu süre içinde ayrıca Londra’da faaliyet gösteren Filistin Dönüş Merkezi'yle birlikte insanlık dramı yaşayan Gazze’deki mülteci kamplarını ve BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)’yı da ziyaret etmeleri bekleniyor.

Bu kafileyi diğer insani yardım kafilelerinden ayıran özellik, bu kafilenin ilk kez bu kadar çok katılımlı bir koalisyona sahip olması, koalisyona birçok parlamenter ve siyasetçinin yanında Arap dünyasındaki devrimlere katılan önemli bazı şahsiyetlerin iştirak etmiş olmasıdır.

Kafilenin Gazze’ye girişini değerlendiren Filistin Meclis Başkan Yardımcısı Dr. Ahmed Bahr, bu ziyaretin tarihi bir ziyaret olduğunu belirterek, kendi halklarının onurunu savunan bu insanların bugün Gazze’nin özgürlüğü için geldiklerine dikkat çekti.

Diğer taraftan Gazze’ye giriş yaptıktan sonra bir açıklama yapan Kudüs’ün Yahudileştirilmesine Karşı Mısır Halk Girişimi Başkanı Dr. Salah Sultan ise, Gazze’ye bugün yardım için geldiklerini yarın ise Kudüs ve Mescidi Aksa için savaşmak ve onları özgürleştirmek için geleceklerini söyledi.

FEM 

HABERE YORUM KAT