1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Özgür-Der Ortaokul-Lise Erkek Öğrenciler Yaz Kampı
Özgür-Der Ortaokul-Lise Erkek Öğrenciler Yaz Kampı

Özgür-Der Ortaokul-Lise Erkek Öğrenciler Yaz Kampı

Özgür-Der Ortaokul-Lise Erkek Öğrenciler Yaz Kampı bu yıl Bursa’da yapıldı. 14 Haziran Pazar günü başlayan kamp, 19 Haziran Cuma günü sona erdi.

21 Haziran 2015 Pazar 17:28A+A-

Haksöz Haber / Erkam Beyazyüz

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Çorum, Amasya, Bartın gibi illerden yaklaşık 90 gencin katıldığı kamp, öğrencilerin sorumlu abileriyle eşleştirilmesiyle beraber başladı. Gençler odalarına yerleştikten sonra kampın genel işleyişi hakkında bilgilendirildi. Dalgalı olması sebebiyle denize giremeyen gençler ilk günlerini basketbol ve futbol gibi spor faaliyetlerinde bulunarak geçirdi. Çeşitli etkinlikler ve masa oyunlarıyla yeni arkadaşlıklar kuran gençler kamp alanına çok kısa bir sürede adapte oldular. Namazlar kamp süresince cemaatle kılındı, belirli namaz vakitlerinin ardından genç kardeşlerimizle küçük çaplı meal dersleri yapıldı. Bu derslerde Kur’ân’ın nasıl okunması gerektiğiyle ilgili yorumlarda bulunan gençler; bildikleriyle, öğrendikleriyle amel etme sorumluluklarını kavradılar.

Kampın ikinci günü kahvaltı sonrası derslere başlandı. Ortaokul öğrencilerinin günde iki, lise öğrencilerinin ise üç dersi bulunmaktaydı. Ortaokul 1. ve 2.sınıflarla “Anne ve Babaya İyi Davranmak”, “Hz. Yusuf: Zindandan Saraya Her Yerde Müslihun Olabilmek” konuları konuşuldu. Ortaokul 3 ve 4.sınıfların dersleri ise  “Müslüman’ın Günlük Yaşamı”, “Mus’ab bin Umeyr Örnekliğinde Müslüman Genç” başlıkları çerçevesinde işlendi. Lise öğrencileri ile “Kur’an ve Hayat İlişkisi”, “Türkiye Müslümanlarının Yakın Tarihi ve Bugünü” ve “Cemaleddin Afgani: Kur’an ile İrtibatın Yeniden Kurulması” başlıklı konular konuşuldu. İşlenen dersler sonrasında gençler, kamp abileri ve cankurtaranlar gözetiminde denize girdiler. Lise öğrencileri ilk iki derslerine ilaveten Hamza Türkmen’in katılımıyla “Gençlik ve Vahiy” konusunu konuştular. Gençlerin bu derslere ilgisi ve katkıları büyüktü. Kampın ikinci günü futbol ve basketbol turnuvalarıyla devam etti.

Kampın üçüncü günü oldukça hareketliydi. Kahvaltı sonrası Bursa’yı seyahat etmek üzere otobüslerle yola çıkıldı. İnkaya, Tophane ve Ulu Camii gezisinin ardından son durak olarak belirlenen Yeşil Camii ’ye gidildi. Ancak Yeşil Cami’de kılınan öğle namazı sonrasında; Mısır’da İhvan liderlerine yönelik alınan idam ve müebbet kararlarının haberi alındı. Rota, kamp alanı yerine alınan idam ve müebbet kararları üzerine Özgür-Der Bursa şubesinin eylem düzenleyeceği Ulu Camii Meydanı oldu. Öncülerinin yanında olduklarını göstermek isteyen gençler eyleme katıldı. Tekbirlerle sloganlara eşlik eden gençlerin dördüncü günkü dersi böylece Mısır halkıyla dayanışma oldu. Eylemden kamp alanına dönüşte gençler marşlar ve sloganlarla yolculuğu sürdürdü. Gençler kamp alanına vardıktan sonra bir süre dinlendi ve ardından sportif faaliyetlerde bulundu. Yatsı namazı ve devamında meal ezberinin ardından üçüncü günün de sonuna gelindi.

Dördüncü gün yani Ramazan’dan önceki son gün verimli geçti. Kahvaltı sonrası yine abileri ve cankurtaranlar gözetiminde denize giren gençlerin programı derslerle devam etti. Ortaokul 1 ve 2.sınıflarla Zehra Türkmen’in katılımıyla, “Namaz ve Ahlak” konusu işlendi. Liseli gençlerle ise “Cemaat olma ve İslami mücadele sorumluluğumuz”, “Ortadoğu İntifadaları” ve Şuayb Mekeç’in katılımıyla “Hz. İbrahim Örnekliğinde Adanmışlık” konuları işlendi. Grup Kıyam ile birlikte müzik dinletisi düzenlendi. Gençler tekbirlerle marşlara eşlik ettiler. Yatsı ve Teravih namazlarının ardından Ramazan’dan bahseden ayetler okundu. Gençler, Ramazan öncesi son gece olması hasebiyle, sahura kadar yatmama izinleri olduğunu öğrenir öğrenmez spor alanlarına koştular. Futbol ve basketbol turnuvaları sahur vaktine kadar devam etti. Sahurun ardından dördüncü gün son buldu.

Beşinci gün oruç dolayısıyla iftar vaktine kadar kamp alanına sakinlik hakimdi. Gençler sportif faaliyetler yerine çeşitli etkinlik ve oyunlarla zaman geçirdiler. Ortaokullularla “Bir Şehid: Seyyid Kutub”, ve En’am Suresi 162. ayet çerçevesinde “Müslüman’ın Andı” konuları işlendi. Ödev ayetlerini ezberleyen ortaokul 1. ve 2.sınıflı gençlere hatıra babında, ufak hediyeler verildi. Liseli gençlerle, konuşmacılarının yine kendileri olduğu “Müslümanın Günlük Yaşamı” üst başlıklı bir forum yapıldı. Müslüman gençlerin; kimliği, akrabalarıyla ilişkileri, okullarındaki durumu ve boş zamanları nasıl kullanmaları gerektiğine dair açıklamalarda bulunuldu. Katılım ve önerilerle devam eden forumun oldukça faydalı geçti görüldü. Yatsı ve Teravih namazı öncesi kampın son dersi olan “Resulullah’ın Konumu ve Sünneti” başlıklı konu liseli gençlerle konuşuldu. İkindi namazı sonrası başlayan bilgi yarışması iftara birkaç saat kala sona erdi. 10 gruba ayrılmış olan gençlere; genel kültür, coğrafya, matematik ve İslami bilgilerini ölçen 20 adet soru soruldu. Ortaya çıkan eşitlik tablosu ilave soruyla beraber bozuldu. Son gece İftar, teravih, turnuva ve etkinliklerle sahura kadar devam etti. Sabah namazında son kez bir araya gelen gençler kazandıkları yeni kardeşliklerden dolayı mutlu, kamptan ve kardeşlerinden ayrılacakları için ise hüzünlüydü. 19 Haziran Cuma sabahı son bulan Özgür-Der ortaokul-lise erkekler yaz kampının gençlerimize hayırlar getirmesini ve cemaat olma bilinci kazandırmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Foto Galeri İçin Tıklayın >>

HABERE YORUM KAT

1 Yorum