1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Refah'ta 50 bin sivil evlerini terk etmek zorunda kaldı
Refah'ta 50 bin sivil evlerini terk etmek zorunda kaldı

Refah'ta 50 bin sivil evlerini terk etmek zorunda kaldı

İşgal ordusunun karadan saldırmaya başladığı Refah'ta binlerce sivilin evlerinden ayrılarak kuzeydeki bölgelere gitmek zorunda kaldığı bildirildi.

08 Mayıs 2024 Çarşamba 16:00A+A-

BM'nin Filistinli mültecilere yardım kuruluşu UNRWA'nın üst düzey bir çalışanı Çarşamba günü CNN'e yaptığı açıklamada, son 48 saat içinde Gazze'nin güneyindeki Refah kentinden yaklaşık 50 bin kişinin ayrıldığını söyledi.

Gazze'deki UNRWA çalışmalarından sorumlu kıdemli müdür yardımcısı Scott Anderson "Son 48 saat içinde Refah'tan yaklaşık 50 bin kişinin ayrıldığını takip ettik. Bunların Han Yunus'a, Mevasi'ye ve Deyr el Belah'a gittiğini gördük." dedi.

Anderson, evlerini terk eden sivillere yardım sağlayacaklarını kaydetti.

İsrail'in Mevasi ve çevresinde ilan ettiği "güvenli bölge" konusunda da konuşan Anderson, "bölgenin kesinlikle beklenen altyapıya sahip olmadığını" söyledi ve halihazırda 400 binden fazla insanın bölgeye sığınmak istediğini dile getirdi. Anderson "Bu bölge aslında kumluk bir alan, dolayısıyla kanalizasyon altyapısı yok, su altyapısı yok. Oraya giden yollar da yok." ifadelerini kullandı.

Anderson ayrıca Han Yunus'a kaçan insanların savaş nedeniyle halihazırda harap olmuş bir bölgeye gitmiş olacaklarını ifade etti.

İsrail'in Refah'taki saldırıları sürdükçe daha fazla sivilin yerlerinden olacağı düşünülüyor.

Refah'ta daha önceki İsrail saldırılarından kaçarak bölgeye sığınan yaklaşık 1.5 milyon insan yaşıyor.

HABERE YORUM KAT