1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencileri Filistin direnişini selamladı!
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencileri Filistin direnişini selamladı!

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencileri Filistin direnişini selamladı!

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde ABD üniversitelerinde Filistin’e destek eylemleri gerçekleştiren öğrencilere destek mesajı yollandı.

06 Mayıs 2024 Pazartesi 23:32A+A-

ABD ve Avrupa’daki üniversitelerde başlayan kampüs intifadası Türkiye'nin birçok üniversitesinde de çeşitli eylemlerle destekleniyor. Amerika ve Batı ülkelerinde Gazze'ye destek adına direniş gösteren öğrenci ve akademisyenlere hükümetler sert tepkilerle müdahale ediyor.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencileri de hem Filistin direnişini hem de ABD’deki göstericileri selamlamak adına bugün bir gösteri düzenledi. Merkez Kampüste gerçekleştirilen eyleme öğrencilerin yanı sıra bazı akademisyenler de katıldı.

İlk olarak basın açıklaması gerçekleştiren grup daha sonra kampüs içerisinde bir yürüyüş gerçekleştirdi. Basın açıklamasını grup adına okul akademisyenlerinden Tahir Kaya okudu. Eylem esnasında “Nehirden Denize Özgür Filistin”, “Katil İsrail, Katil ABD”, “Yaşasın Küresel İntifada” gibi sloganlar atılıp Tekbirler getirildi. Eylemin ardından bir grup öğrenci ve akademisyen de oturma eylemi gerçekleştirdi.

aydbu-20240506-02.jpg

aydbu-20240506-03.jpg

aydbu-20240506-04.jpg

aydbu-20240506-05.jpg

aydbu-20240506-06.jpg

aydbu-20240506-07.jpg

aydbu-20240506-08.jpg

aydbu-20240506-09.jpg

aydbu-20240506-10.jpg

aydbu-20240506-11.jpg

aydbu-20240506-12.jpg

Basın açıklamasının tam metni:

AYBÜ'den Direnişe Selam Olsun!

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencileri olarak, İsrail’in Filistin’de yüz yıldır işlediği ve son altı ayda şiddetini artıran soykırımını lanetliyoruz. Bugün, bir kez daha, İsrail’in uluslararası toplumun vicdanını yaralayan ve insanlık onurunu ayaklar altına alan korkunç suçlarına dikkat çekmek istiyoruz.

Tüm insanlığı Filistin’de yaşanan soykırımın acı gerçeğiyle yüzleşmeye davet ediyoruz. İnsanlığın ortak mirasına, temel insan haklarına ve özgürlüklerine karşı işlenen bu korkunç suç, sadece Filistinlilerin değil, tüm insanlığın barış ve esenliğini tehdit etmektedir. Bu, sadece bir grup insanın değil, vicdan sahibi herkesin ortak sorumluluğudur.

Gazze’de Şifa ve Nasır Hastanelerinde öldürülen masum insanların buldozerlerle toprağa gömüldüğü toplu mezarlara şahit oluyoruz. BM’nin ve uluslararası insan hakları örgütlerinin soruşturma talep ettiği bu toplu katliamların cezasız kalmaması için herkesi inisiyatif almaya çağırıyoruz. Gazze’deki binaların %85’inden fazlasının yok edildiği, üniversitelerin, camilerin, kiliselerin ve hastanelerin bombalandığı, tarih ve kültürün yok edildiği, zeytin ağaçlarının tarumar edildiği, toprağın ve çevrenin kirletildiği benzersiz bir soykırımla karşı karşıyayız.

Filistinlilerin maruz kaldığı bu devlet terörüne ve insanlık dışı muameleye dünyanın her yerinde milyonlarca insan 200 gündür sürekli tepki göstermektedir. Amerika’da Columbia Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerinin başlatmış olduğu soykırım karşıtı eylemler küresel düzeyde karşılık bulmuş ve birçok üniversite tarafından desteklenmiştir. ABD başta olmak üzere Batılı hükümetlerin Filistinlilerle dayanışma gösteren sivil eylemcilere karşı şiddetle müdahale etmesi, akademik özgürlüklere ve insan hakları ihlallerine neden olmaktadır. Sözde insan haklarının jandarmalığını üstlenen Batılı devletlerin söz konusu Filistinliler olunca ortaya koydukları iki yüzlü tavrı insanlık vicdanına havale ediyoruz.

Belirtmek isteriz ki akademik özgürlük, adalet talebi ve barışçıl protesto, ifade özgürlüğü kapsamında insanlığın bir kazanımı ve değeridir. Bu kapsamda öğrencilerin ve akademisyenlerin ifade özgürlüklerinin kısıtlanması ve üniversiteleriyle ilişiklerinin kesilmesi tehditlerine karşı Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencileri olarak söz konusu üniversitelerdeki öğrenci ve akademisyenlerle dayanışma içinde olduğumuzu ifade etmek isteriz.

Son olarak, Bilimin ve teknolojinin ilerlediği bu çağda, insanlık ailesinin bir kısmının ızdırap içinde olması kabul edilemez. Filistin’de ve Gazze’de küresel vicdan ile küresel güçler karşı karşıya gelmiştir. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencileri olarak, bizim safımız küresel vicdanın yanındadır. Bu nedenle, dünya genelindeki tüm ülkeleri ve uluslararası toplumu, Filistin’deki soykırımın önlenmesi ve bunun gibi korkunç suçlara son verilmesi için birlikte hareket etmeye çağırıyoruz. İnsanlığın vicdanını yaralayan bu tür olayları durdurmak için ortak çaba göstermeli ve gelecek nesillere daha adil ve insan haklarına saygılı bir dünya bırakmalıyız.

Nehirden denize, yaşasın özgür Filistin!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum