1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Özgür-Der: BAE'deki Zulüm Son Bulsun!
Özgür-Der: BAEdeki Zulüm Son Bulsun!

Özgür-Der: BAE'deki Zulüm Son Bulsun!

Özgür-Der, Birleşik Arap Emirliklerinde Müslümanlara yönelik başlatılan baskı kampanyasını kınadı.

26 Haziran 2012 Salı 14:42A+A-

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Birleşik Arap Emirliklerinde yaşanan İhvanu’l Müslimin hareketiyle bağlantılı Islah Cemiyeti mensuplarına yönelik tutuklama kampanyasını kınayarak konuyla ilgili BAE Ankara Büyükelçiliğine ve TC Dışişleri Bakanlığına mektup gönderdi.

Mektupta şu ifadelere yer verildi:

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ

ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NE

Sayın yetkili,

Size bu mektubu ülkeniz dâhilinde yaşanan insan hakları ihlalleri konusunda duyduğumuz rahatsızlığı yansıtmak ve sizin aracılığınızla taleplerimizi ülkeniz yetkililerine iletmek amacıyla kaleme alıyoruz.

Tunus’ta başlayıp yaklaşık bir buçuk yıldır Ortadoğu’nun genelinde devam eden halk hareketlerinin Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları tarafından da ilgiyle izlendiği malumdur. Sonuçta her halk gibi ülkeniz vatandaşları da özgürlük alanlarının genişlemesini ve yönetimde daha fazla söz sahibi olmayı arzulamaktadır.

Ne var ki, bu yönde ortaya koyduğu talepler dolayısıyla BAE vatandaşlarının birtakım baskı ve sindirme operasyonlarına maruz kalmaları düşündürücüdür. Bilhassa İhvanu’l Müslimin hareketiyle bağlantılı olduğu bilinen Islah Cemiyeti mensuplarına yönelik tutuklama kampanyaları tüm İslam Dünyasında üzüntüye yol açmıştır.

Cemiyet mensuplarından 14 kişinin hiçbir yargı prosedürü izlenmeksizin gözaltına alınmaları ve hapsedilmeleri evrensel hukuk ilkelerinin açık bir ihlalidir. Bundan daha da vahim olarak, Ahmet Tabur, Ahmet Gays, Ahmet Zaabi, Salim Sahur adlı 4 BAE vatandaşının akıbetleri hakkında hiçbir bilgi alınamamasının ise tümüyle bir insanlık suçu olduğuna inanıyoruz.

BAE yönetimine uluslararası insan hakları sözleşmelerinin açıkça ihlalini içeren bu tür eylemlerden duyduğumuz rahatsızlığı ifade eder, vatandaşlarına karşı izlediği bu gayrı hukuki ve gayrı insani tutuma son vermesini beklediğimizi hatırlatırız.

Rıdvan Kaya
Özgür-Der Genel Başkanı

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum