1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Özensiz Haberler Muhaliflerin Hayatını Kararttı
Özensiz Haberler Muhaliflerin Hayatını Kararttı

Özensiz Haberler Muhaliflerin Hayatını Kararttı

Bazı kanalların özensiz Suriye haberleri muhaliflerin yerini deşifre etti ve...

16 Nisan 2012 Pazartesi 11:11A+A-

Bazı televizyonlar, Suriyeli muhalif askerlerin kamplarını yer gösterir gibi haber yapınca olanlar oldu. Orman içindeki kampın yerini tespit edemeyen Esed güçleri, yer gösteren haberlerden sonra muhalif askerlerin kampına tanklarla operasyon düzenledi.

TRT Haber muhabiri Mustafa Özen ile kameraman Memiş Akçam, geçtiğimiz günlerde sınırı geçerek Suriyeli muhaliflerle görüştü.

Türk televizyonlarında ilk kez TRT Haberin görüştüğü muhalifler, ekibimizden “yerimizi deşifre etmeyin” ricasında bulunmuştu. Duyarlı habercilik adına TRT onların yerlerini haberde belirtmemişti.

Fakat bu haberin ardından bazı televizyon kanalları benzer haber yapma telaşına düştü. Habercilerin özensiz yaklaşımı, muhalifleri zor duruma düşürdü.

Haberlerinde Suriyeli muhaliflerin yerlerini ima yoluyla bile olsa vermeleri Esed yönetimine istihbarat sağladı. Sözde ateşkesin ardından Suriye askerleri, şehirlerde saldırılarını azalttı. Esed güçleri yerlerini tespit ettiği sınır bölgesindeki muhaliflere yöneldi.

Haber adına yapılanlar bazı muhaliflerin hayatına mal oldu. Haberlerde en ufak bir hatanın, geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açacağı bir kez daha görülmüş oldu.

TRT 

HABERE YORUM KAT