1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır’daki Olayları İsrail Provoke Ediyor
Mısır’daki Olayları İsrail Provoke Ediyor

Mısır’daki Olayları İsrail Provoke Ediyor

30 yıllık Hüsnü Mübarek yönetiminin sona ermesinin ardından 8 ay geçmesine rağmen Mısır’da istikrar bir türlü sağlanamıyor. Başta Eylül ayında yapılacağı açılanan genel seçimlerin Kasım ayına ertelendiği duyurulmuştu.

11 Ekim 2011 Salı 02:03A+A-

Önceki gün Asvan’da bir kilisenin valilik tarafından yıkılmasına tepki olarak başlayan ve bir anda Hıristiyanlarla güvenlik güçleri arasında çatışmaya dönüşen olaylarda ülkenin istikrara kavuşmasını istemeyen siyonist İsrail’in rolü olduğu kaydediliyor. İsrail, yanı başında kendisine muhalif bir rejimin oluşmaması için Mısır’daki gelişmeleri yakından takip ederek yönlendirmeye çalışıyor.

MOSSAD AJANLARI KAHİRE’DE

Geçtiğimiz Haziran ayında Kahire’de İsrail istihbarat örgütü MOSSAD mensubu olduğu ortaya çıkan İlan Grapel adlı bir İsrail ajanı yakalandı. Halen Mısır’da tutuklu bulunan Grapel’in, 25 Ocak olaylarında sırasında halkla silahlı kuvvetler arasında kargaşa çıkarmaya çalıştığı tespit edildi. Mısır halkının devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek aleyhine gösteri için Tahrir Meydanı’nda toplandığı sıralarda ajan Grapel’in, göstericileri El Ezher’deki silahlı kuvvetler subaylarına saldırmaları yönünde tahrik etmeye çalıştığı tespit edildi. 27 yaşındaki Grapel’in ayrıca, Kahire’de bir sinagogda Mısırlı olmayan kimselerle de görüştüğü kaydedildi. Grapel’in serbest bırakılması için son olarak Amerikan Savunma Bakanı devreye girdi. Mısır güvenlik güçleri İlan Grapel’i Mısır’da etnik ve mezhepsel çatışmayı körüklemek üzere çalışmalar yapmak, İsrail adına casusluk faaliyetlerinde bulunmak suçlaması ile tutuklamıştı.

MİNYE’DE İSRAİL YAPIMI SİLAHLAR

Mısır güvenlik güçleri geçtiğimiz hafta Minye kenti yakınlarında bir araçta yaptıkları aramada çok sayıda İsrail yapımı silah ele geçirmişlerdi. Polis kontrol noktasında durdurulan bir araçta, 75 uzun namlulu tüfek ile 4 adet silah ele geçirilmişti. Söz konusu silah yüklü araç, sürücüsünün şüpheli davranışları yüzünden polis tarafından durdurulmuştu. Polis yetkilileri, ele geçirilen silahların tamamının İsrail yapımı olduğunu belirtirken, araç sürücüsünün sorgulanmak üzere gözaltına alındığını kaydettiler.

Hüseyin Yazı / Yeni Akit

HABERE YORUM KAT