1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Barları Kapatmak İçin Formül Arayışı
Mısırda Barları Kapatmak İçin Formül Arayışı

Mısır'da Barları Kapatmak İçin Formül Arayışı

Mısır’da Müslüman Kardeşler Cemaati’nden zengin işadamları gece kulüplerini satın almak için kolları sıvadı.

05 Nisan 2012 Perşembe 12:34A+A-

 İşadamları ülkede İslam’a aykırı hayat tarzının önüne geçebilmek için bu gece kulüplerini otele çevirmeyi planlıyor.

Basında çıkan bazı haberlere göre Mısır’ın başkenti Kahire’nin en meşhur sokaklarından birinde yer alan gece kulüpleri sahipleri, İslami akımlara mensup iş adamlarından gece kulüplerini kendilerine satmaları için cezbedici teklif aldı. İş adamlarının bu adımdan amaçları ise gece kulüplerini otele çevirerek bu kulüplerde şer’i anlamda görülen ciddi usülsüzlüklerin önüne geçmek. 

Timetürk'te yer alan Varol Sarıyüce imzalı habere göre El Herem Caddesi’ndeki otel sahipleri Müslüman Kardeşler Cemaati’ne mensup üye ve iş adamlarının gece kulüplerini satın almayı ciddi bir şekilde düşündüğünü, bunun için kulüp sahiplerine çok cezp edici; yüksek fiyatlı teklifler sunduğunu açıkladı. Cemaat üyelerinin hedefinde özellikle disko ve eğlence salonları, gazinolar içeren kulüpler yer alıyor. Bu gece kulüplerini satın alıp otele çevirmeyi, disko ve kumar salonlarını kapamayı planlıyorlar. 

El Herem Caddesi’nin ortasında yer alan Otel Avrupa’da çalışan bir personel, caddede yer alan en büyük otel olan Hur Muhib Oteli’nin sahibinin Müslüman Kardeşler üyesi bir işadamından otelini 19 milyon Cüneyh’e satması için teklif aldığını ancak otel sahibinin 25 milyon Cüneyh talep ettiğini belirtti. 

Aynı kaynak Sun Gece Kulübü’nün de buna benzer bir teklif aldığını söyledi. Yayılan haberler arasında Sanatçı Şerife Fadıl’ın da gazinosunu satması için bir teklif aldığı ve kendisinin bu teklifi reddettiği bilgisi de yer aldı. Ancak Şerife Fadıl böyle bir teklif almadığını ifade etti. 

Bundan önce yayınlanan raporlar, İslami bir şirketler zincirinin El Herem Caddesi’ndeki tüm gece kulüplerini satın alarak bu kulüpleri elbise, ev eşyası dükkan ve mağazalarına çevirmeyi planladığına dikkat çekmişti. 

Öte yandan İçişleri bakanının Turizm ve Tarihi Eserler alanındaki yardımcısı Abdurrahim Hassan henüz bu yönde bir satışın gerçekleşmediğine işaret etti. 

 

HABERE YORUM KAT