1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya Şafağı Kuvvetlerinin Yemeğini Gönüllüler Pişiriyor
Libya Şafağı Kuvvetlerinin Yemeğini Gönüllüler Pişiriyor

Libya Şafağı Kuvvetlerinin Yemeğini Gönüllüler Pişiriyor

Libya’nın Kikle kentinde Zintan güçlerine karşı savaşan Libya Şafağı kuvvetlerinin yemek ihtiyacını, çoğunluğu yaşlılardan oluşan 60 kişilik gönüllü ekip karşılıyor.

21 Kasım 2014 Cuma 12:39A+A-

Libya’nın Kikle kentinde Zintan güçlerine karşı savaşan Libya Şafağı kuvvetlerinin yemek ihtiyacını, çoğunluğu yaşlılardan oluşan 60 kişilik gönüllü ekip karşılıyor.

Kentte boş arazi üzerine kurulan hangarda bir araya gelen ve çoğunluğu kentin yaşlılarından oluşan 60 kişi, cephede savaşan gençlere 3 öğün yemek hazırlıyor.

Gönüllü aşçılar kurdukları mutfaklarda günde en az 2 çeşit yemek yapıyor. Hazır kutulara bırakılan kumanyalar askeri araçlar eşliğinde cepheye gönderilirken, yiyecek ve içecekleri ise 2 gıda mühendisi kontrol ediyor.

İlerleyen yaşına rağmen yorulmadan çalıştıklarını AA muhabirine anlatan 81 yaşındaki Hadi Hanşuş, sabahın erken saatlerinde hangara gelerek  2 bin askere kumanya hazırladıklarını söyledi.

Ülkenin sıkıntı içerisinde olduğunu ve burada her kesimin üzerine düşen görevi yapmaya çalıştığını belirten Hanşuş, ''Bu yaşımızda evde oturmak içimizden gelmiyor. Libya’nın kurtuluşu için cephede savaşan askerlere gönüllü olarak yemek yapıyoruz. Günde 3 öğün hazırladığımız yemeği cepheye göndererek görev yapmaya çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.

Hanşuş, yaptıkları organizasyon karşılığında herhangi bir yerden ücret almadıklarını vurgulayarak, ''Elimden sadece yemek yapmak ve bunu cephede savaşanlara göndermek geliyor. Vatan hainlerini ortaya çıkaran Fecr Libya kuvvetlerine selam olsun" dedi.

Mutfakta çalışan gönüllülerden 76 yaşındaki Abdullah Ahmed Kikli ise duygularını şöyle ifade etti:

"Vatan hainlerini ortaya çıkaran Fecr Libya kuvvetlerine selam olsun. Onlara yemek yaparak hizmet ettiğim ve vatanımın kurtuluşuna destek olduğum için gururluyum. Yaşasın Fecr Libya!"

HABERE YORUM KAT