1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Koordinatlar Rusya'ya Esed'in Askeri Ebu Hasan'dan Gidiyor!
Koordinatlar Rusya'ya Esed'in Askeri Ebu Hasan'dan Gidiyor!

Koordinatlar Rusya'ya Esed'in Askeri Ebu Hasan'dan Gidiyor!

Suriye’de sivilleri katleden Rusya’ya koordinatlar Tümgeneral Cihad Sultan Ebu Hasan’dan gidiyor. İyi Rusça bildiği için bu işle görevlendirilen Sultan, Rusya’nın keşif operasyonlarını da koordine ediyor.

01 Haziran 2016 Çarşamba 09:27A+A-

Cihat Arpacık / Yeni Şafak

Geçtiğimiz eylül ayından bu yana Suriye'de direnişçilerle sivillere on binlerce bomba yağdırarak yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Rusya'ya koordinatları Beşşar Esed’in ordusunda “tümgeneral” rütbesiyle görev yapan Cihad Sultan Ebu Hasan'ın verdiği öğrenildi.

Ebu Hasan, geçtiğimiz nisan ayında uzun bir süredir yürüttüğü 1. Zırhlı Tümen Komutanlığı görevinden alınarak 6. Piyade Tümeni Komutanlığı görevine atanmıştı.

İyi Düzeyde Rusça Biliyor

İyi düzeyde Rusça bilmesi nedeniyle Beşşar Esed rejimi tarafından Rusya ile koordinasyonu sağlamak üzere görevlendirilen ve Rusyalı üst düzey askerî yetkililerle yapılan toplantılara katılan Ebu Hasan, özellikle Hama Gab Ovası'nda direnişçilerle bölgedeki sivillere yönelik gerçekleştirilen katliamlardan sorumlu tutuluyor.

Rusya'nın Suriye'deki çatışmalara aktif bir şekilde müdahale etmeye başlamasıyla daha etkin roller almaya başlayan Ebu Hasan’ın şu anki ana görevi, ihtiyaç duyulduğu zamanlarda Rusya ile iletişime geçerek bombalanacak alanların koordinatlarını Rusyalı yetkililerle paylaşmak.

Rusya askerleri, Ebu Hasan’a özellikle Lazkiye'nin kuzeydoğusu ve Hama’nın kuzeybatısında direnişçilere yönelik saldırılardaki katkısından dolayı özel yapım bir silah hediye etti. Bu “başarılarından ötürü” Beşşar Esed rejimince takdir edilen Ebu Hasan, aynı zamanda Rusya hava kuvvetlerinin keşif operasyonlarını da koordine ediyor.

Rusya ile Birlikte Yargılanır

Uluslararası kaynaklara göre, “IŞİD’le mücadele” bahanesiyle sivil halkın yaşadığı bölgelere bomba yağdıran Rusya ile birlikte bu alanların koordinatlarını Rusya ile paylaşan Tümgeneral Cihad Sultan Ebu Hasan’ın uluslararası ceza mahkemelerinde yargılanması için gerekli şartlar çoktan oluştu.

İleriki süreçlerde kurulacak mahkemelerde ön sıralardaki sanık sandalyelerinden birinin sahibinin Ebu Hasan olacağı vurgulanıyor.

Polisle kavga ettikten sonra nezarethaneye atılan oğlunu geçtiğimiz günlerde silahla karakol basarak serbest bıraktıran Ebu Hasan'ın, Rusya ile de ilişkisi nedeniyle Beşşar Esed’in ordusunda yükselmesine kesin gözüyle bakılıyor.

HABERE YORUM KAT