1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Katil Esed’in Sözcüsü Makdissi de Kaçtı
Katil Esed’in Sözcüsü Makdissi de Kaçtı

Katil Esed’in Sözcüsü Makdissi de Kaçtı

Esed'i, en yakınlarındaki isimlerden biri daha terk edip, muhaliflere katıldı.

04 Aralık 2012 Salı 04:01A+A-

Reuters'ın haberine göre, yerel bir kaynak, Esed yönetiminin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdissi'nin taraf değiştirdiğini ve ülke dışına çıktığını söyledi.

Kaynak, "Tek söyleyebileceğim şu an Suriye'nin dışında olduğudur" dedi.

Makdissi'nin muhaliflerin saflarına katıldığı ve Londra'ya gittiği belirtiliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdul Rahman, "Devlet Başkanı'nın değil ancak başkanlık sarayının içindeki kişiler, Makdissi'ye istifa etmesi için baskı yapıyordu" diye konuştu.

Makdissi'nin hükümetin resmi pozisyonunu yansıtmayan açıklamaları nedeniyle dışişleri bakanlığı sözcülüğünden alındığı iddia ediliyordu.

2 gün önce kaçtığı Lübnan'dan bugün uçakla Londra'ya gittiği belirtilen Makdissi'nin, 24 saat içinde basın toplantısı düzenleyerek, Esed rejiminden ayrıldığını uluslararası kamuoyuna açıklayacağı öne sürüldü.

Evi Tahrip Edildi

Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdissi'nin ülkeden kaçtığı haberinin ardından, rejime bağlı güçlerin, Makdissi'nin başkent Şam'daki evini tahrip ettiği bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, rejime bağlı ''Şebbiha'' olarak adlandırılan milisler, Makdissi'nin Şam'ın Mezze bölgesindeki evini ateşe verdi.

"9 Yetkili Kaçtı" İddiası

Öte yandan Suriyeli muhalif liderlerden Ahmed Ramazan, Makdissi'yle 9 yetkilinin daha Suriye'den kaçtığını ve yakında bu isimlerin de kamuoyuna açıklanacağını savundu. 

HABERE YORUM KAT