1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. “İyileşince İlk İşim Futbol Oynamak Olacak”
“İyileşince İlk İşim Futbol Oynamak Olacak”

“İyileşince İlk İşim Futbol Oynamak Olacak”

Gaziantep’te geçen ay gerçekleştirilen 56 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan vahşi saldırıda ağır yaralanan ve günler süren yoğun bakım tedavisinin ardından taburcu edilen 13 yaşındaki Selçuk Kalay, iyileşip hayallerini gerçekleştirmek istiyor.

17 Eylül 2016 Cumartesi 14:29A+A-

Gaziantep’te 56 kişinin hayatını kaybetmesine neden saldırıda ağır yaralanan ve günlerce yoğun bakımda tedavi gören 13 yaşındaki Selçuk Kalay, iyileştikten sonra en çok futbol oynamak istiyor.

Şahinbey ilçesine bağlı Beybahçe Mahallesi’nde geçen ay sokak düğününü hedef alan vahşi saldırıda, arkadaşlarıyla oynadığı sırada patlamanın etkisiyle yüzü, iki kolu ve vücudunun çeşitli yerlerinden ağır yaralanan Kalay, yoğun bakımda günlerdir süren tedavisinin ardından taburcu edildi.

Tedavisi evinde sürdürülen Kalay, vücudunun çeşitli yerlerindeki yanıklar nedeniyle fazla hareket edemiyor. Günün büyük bölümünü dinlenerek geçiren Kalay, ailesi ya da mahalleden arkadaşlarının yaptığı ziyaretlerle de moral buluyor.

“İnsanların En Mutlu Günü Dehşete Çevrildi”

Baba Hüseyin Kalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, komşularının düğününde eğlenmek isteyen oğlunun saldırıda ağır yaralandığını, hâlen olayın şaşkınlığını yaşadıklarını söyledi.

Patlamayı duyar duymaz olay yerine koştuğunu ve cesetler arasında oğlunu aradığını ifade eden Kalay, “Çok korktum ama korktuğum başıma gelmedi. Çocuğum cesetler arasında yoktu. Orada bulunanları hemen hastaneye yetiştirmişler, yaşadığını öğrenince çok mutlu oldum.” dedi.

Kalay, düğünde böyle bir saldırının gerçekleşmesinin insanlıkla ilgisinin bulunmadığını vurgulayarak, insanların en mutlu gününün dehşete çevrildiğini belirtti.

“Futbolu Çok Seviyor”

Oğlunun futbolu çok sevdiğini dile getiren Kalay, şunları anlattı:

“Oğlum, okulda arkadaşlarıyla futbol oynuyor. Aynı zamanda hafta sonları da maçlara giderdi. Futbolu çok seviyor. Okul seçmelerinde sürekli seçilirdi. Futbola özel bir ilgisi var. Ne zaman iyileşirse tekrar futbola dönecek. Umarım, mevcut durumu buna engel olmaz.”

“En Çok Futbol Oynamayı Özledim”

13 yaşındaki Selçuk Kalay da saldırının nasıl gerçekleştiğini hatırlamadığını dile getirdi.

Kendisini tanımadığı bir kişinin hastaneye ulaştırdığını aktaran Kalay, “Arkadaşlarımla en çok futbol oynamayı özledim. Daha önceden futbol geçmişim de vardı. Ben daha çok forvet oynuyordum. Yanıma gelen arkadaşlarım, ‘İyileşince tekrar futbol oynarız.’ diyorlar. Bu yüzden iyileşince ilk işim futbol oynamak olacak.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT