1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İstanbul'daki Fırtına Uçağı Çevirdi
İstanbul'daki Fırtına Uçağı Çevirdi

İstanbul'daki Fırtına Uçağı Çevirdi

Ercan Havaalanı'ndan İstanbul'a havalanan uçak, kentteki yoğun dolu yağışına yakalandı. Kokpit camının çatlamasına ve uçağın ön kısmının hasar görmesine yol açan yağışın ardından yaşanan korku dolu anlara dair ilk bilgilere ulaşıldı.

28 Temmuz 2017 Cuma 11:28A+A-

İstanbul'da kabusa neden olan fırtına ve sağanak hava trafiğinde de sıkıntılar yaşanmasına neden oldu. İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları’na (THY) ait yolcu uçağının kokpit camı, İstanbul semalarındayken dolu isabet etmesi sonucu çatladı. Uçak, kulenin yönlendirmesiyle Çanakkale Havaalanı’na iniş yaparken yolculardan Şakir Bahadır, yaklaşık 2 saat havada kaldıklarını belirtip, "Bir ara, herhalde uçak denize inecek dedik" dedi.

Hürriyet'teki habere göre; Ercan Havaalanı'ndan dün saat 16.15'te, 183 yolcusuyla İstanbul’a gitmek için havalanan THY’ye ait 'TK 969' sefer sayılı Airbus A321 tipi Balıkesir isimli yolcu uçağı, İstanbul Atatürk Havalimanı’na inişe geçeceği sırada dolu ve fırtınaya yakalandı.

Uçağı Çanakka'ye çevirdi

Dolunun isabet ettiği uçağın kokpit camı çatladı. Pilot, kulenin yönlendirmesiyle burnunda hasar meydana gelen uçağın yönünü Çanakkale’ye çevirdi. Uçak, Çanakkale Havaalanı’na iniş yaptı.

Yolculardan bir kısmı karayolu ile İstanbula giderken, bir kısmının ise Çanakkale'de çeşitli otellerde misafir edildi.

Uçaktaki yolculardan 40 yaşındaki Şakir Bahadır, korku dolu o anları şöyle anlattı.

"İstanbul Havaalanı’na yaklaştığımız zaman bize dediler ki; 10 ile 15 dakika arası gecikme olacak. 15 dakika oldu, 20 dakika oldu. Uçak alçalmaya başlar gibi oldu. Ama alçalamadı. Baya bir döndük, türbülansa girdik. Bir ara dedik, herhalde uçak denize inecek. Uçak denize inmedi. Uçağın üzerine baya dolu yağdı. İki saate yakın havada kaldık dedi."

Kaynak: Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT