1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail Askerleri Bir Filistinli Genci Daha Katletti!
İsrail Askerleri Bir Filistinli Genci Daha Katletti!

İsrail Askerleri Bir Filistinli Genci Daha Katletti!

Yahudi yerleşimcilerin dün bir Filistinlinin evini ateşe vererek masum bir bebeği katletmesi hadisesini protesto eden gruba gerçek mermiyle müdahale eden İsrail askerleri, 1 Filistinli genci öldürdü.

01 Ağustos 2015 Cumartesi 12:36A+A-

Batı Şeria'nın Ramallah kentinde İsrail askerleri, Yahudi yerleşimcilerin Nablus'ta Filistinlilere ait evi alçakça ateşe vererek bir bebeğin katledilmesine yol açtığı hadiseyi protesto eden Filistinlilere müdahale ederek Filistinli bir genci katlettiği bildirildi.

Ramallah Devlet Hastanesi Müdürü Ahmed el-Bitavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramallah'ın kuzeyindeki Bir Zeyt beldesindeki gösteride göğsünden vurularak yaralanan 21 yaşındaki Leys el-Halidi'nin yaşamını yitirdiğini belirtti.

“Şehidimizi Rahmetle Anıyoruz”

Hamas Hareketi liderlerinden Bacis Nahle de: "İsrail askerlerinin, Bir Zeyt beldesi yakınlarında gösteri düzenleyen Filistinlilere gerçek mermiyle ateş açması sonucu vurulan Leys el-Halidi şehid oldu. Filistinlilerin, Yahudi yerleşimciler tarafından yakılarak katledilmesine tepki göstermek için düzenlenen gösterilere katılan şehidimizi rahmetle anıyoruz." diye konuştu.

Yahudi yerleşimciler dün Nablus kentinin güneydoğusundaki Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evi ateşe vererek çıkarttıkları yangında Ali Devabişe isimli bir bebeği katletti, anne ve babasını da yaraladı!

HABERE YORUM KAT