1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. IŞİD Yermuk Kampına Saldırdı
IŞİD Yermuk Kampına Saldırdı

IŞİD Yermuk Kampına Saldırdı

IŞİD, Suriye’de başkent Şam’ın güneyinde yer alan ve Filistinli mültecilerin yaşadığı Yermuk kampını, sabah saatlerinde başlattığı saldırılar sonrasında büyük oranda ele geçirdi.

01 Nisan 2015 Çarşamba 20:52A+A-

Al Jazeera’ya konuşan yerel kaynaklara göre, IŞİD Yermuk kampının batı tarafını ele geçirdi.

Kaynaklar, kampta yer alan Eknaf Beytul Makdis Tugaylarının IŞİD’e karşı koymaya çalıştıklarını ancak şiddetli çatışmalardan sonra kampın batı kısmının IŞİD’in eline düştüğünü ifade etti.

Çatışmalara diğer bazı muhalif grupların katıldığını söyleyen kaynaklar, IŞİD’in kampın batısında yer alan Hacer El Esved bölgesinden merkeze doğu ilerlediğini dile getirdi.

Kaynaklar, IŞİD’in kamptaki Filistin Hastanesi binasına ulaştığını ve etrafındaki bölgeyi ele geçirdiğini söyledi.

Suriyeli muhalefet yanlısı Masar haber ajansına göre ise, IŞİD’in kampa başlattığı saldırı Esed rejiminin havan toplarıyla kampa saldırı düzenlemesi ile eş zamanlı olarak gerçekleşti.

Ajans, Esed rejiminin saldırıda kullandığı havan toplarından bir tanesinin Filistin Hastanesine düştüğünü, sağlık ekiplerinden yaralıların olduğunu duyurdu.

Yermuk kampı Suriye’deki Esed zulmünün faturasını en ağır ödeyen bölgelerden biri. Daha önce 160 bin kişinin yaşadığı kampta nüfus 18 bine indi.

Aralık 2012’den sonra bazı Suriyeli muhalif grupların buraya yerleşmesiyle çatışmalar kampa sıçradı.

Rejim, ‘terörizmle savaş’ bahanesiyle kampı sık sık hedef alıyor.

Temmuz 2013’te başlayan ağır rejim kuşatması nedeniyle kamptaki en az 200 kişi açlıktan öldü.

HABERE YORUM KAT