1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalciler Ahed et-Temimi’nin Tutukluluk Süresini Yine Uzattı!
İşgalciler Ahed et-Temimi’nin Tutukluluk Süresini Yine Uzattı!

İşgalciler Ahed et-Temimi’nin Tutukluluk Süresini Yine Uzattı!

İşgalci İsrail’e bağlı askeri mahkeme, “Hanzala Cesaret Ödülü” sahibi Filistinli Ahed et-Temimi’nin (16) tutukluluk süresinin ocak ayının sonuna kadar uzatılmasına karar verdi.

17 Ocak 2018 Çarşamba 18:33A+A-

İşgal altındaki Batı Şeria’da yer alan Ramallah kentinin batısındaki Ofer Askeri Mahkemesi, bugün görülen duruşmada, “sorguya devam edilmesi için” Filistinli Ahed et-Temimi’nin (16) tutukluluk süresinin beşinci kez uzatılmasına ve ay sonuna kadar tutuklu kalmasına karar verdi.

AA’da yer alan habere göre, Ahed, mahkeme salonuna elleri ve ayakları bağlı şekilde getirilirken, duruşmaya yabancı diplomatlar, insan hakları aktivistleri ve Filistinli kızın yakınları katıldı.

ahed_ettemiminin_ailesi.jpg

Babası Basım et-Temimi’nin “Güçlü kal!” dediği, Ahed’in de gülümseyerek, “Ben iyiyim!” diye cevap verdiği duyuldu.

Ne Olmuştu?

İşgalci İsrail askerleri, Ahed et-Temimi’yi 19 Aralık’ta Ramallah’ta ailesiyle yaşadığı eve baskın düzenledikten sonra gözaltına almıştı.

Annesi Neriman’ın ise kızıyla ilgili bilgi almak üzere gittiği Ramallah’ın doğusundaki gözaltı biriminde işgalci İsrail askerleri tarafından gözaltına alındığı kaydedilmişti.

“Filistinli cesur kız” olarak da bilinen Ahed, 2012 yılında ağabeyi gözaltına alındığında işgalci İsrail askerlerine karşı gösterdiği tavır nedeniyle İstanbul’da “Hanzala Cesaret Ödülü”ne layık görülmüştü.

HABERE YORUM KAT