1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail Kız Okulunu da Vurdu
İşgalci İsrail Kız Okulunu da Vurdu

İşgalci İsrail Kız Okulunu da Vurdu

Saldırılarda hiçbir sınır tanımayan Siyonist İsrail, Gazze'nin Mağazi bölgesinde bulunan bir kız okulunu vurdu.

31 Temmuz 2014 Perşembe 13:13A+A-

Siyonist İsrail Başbakanı Netahyahu, "ateşkes olsa da, olmasa da tünelleri vurmaya devam edeceğiz" dedi, İsrail ordusu aynı saatlerde Gazze'nin Mağazi bölgesinde bulunan bir kız okulunu vurdu. İsrail’in Gazze saldırılarında katlettiği Filistinli sayısı 1377'ye, yaralılar ise 7700'e çıktı.

Netanyahu kabine toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, Gazze'de ateşkes olsa da, olmasa tünelleri vurmaya devam edeceklerini; tünelleri vurmalarına engel olacak bir ateşkese yanaşmayacaklarını söyledi.

Netanyahu'nun açıklamasından hemen sonra Gazze'nin Mağazi mahallesinde bir kız okulunun vurulduğu haberi geldi. 

İsrail ordusuna bağlı topçu birlikleri sabah saatlerinden itibaren Gazze’nin kuzeydoğu sınır bölgeleri ile Şecaiyye, Han Yunus, Deyr Belah, Museyrat, Beyt Hanun,  Beyt Lahiye, Cabalya ve Tuffah semtlerini bombalıyor. Saldırıya savaş uçakları da destek veriyor.

Al Jazeera muhabiri Vail Dahduh, Gazze’nin birçok bölgesinden dumanlar yükseldiğini, özellikle devlet binaları ile birlikte sivillere ait evlerin de hedef alındığını söyledi.

Bombalanan birçok evde çıkan yangınlar devam ediyor. Saldırıların aralıksız devam etmesi nedeniyle itfaiye ve kurtarma ekipleri enkaz altında kalan Filistinlilere ulaşamıyor. Zira İsrail ordusu Gazze’de hareket halinde olan her şeyi vuruyor.

Hastanelerde de durum içler acısı. Binlerce yaralıya bakmak için kısıtlı sayıdaki doktor ve sağlık ekibi 24 saat çalışıyor. İlaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı had safhada. Hastane odalarında yer kalmadığı için birçok yaralıya koridorlara serilen battaniyeler üzerinde bakılıyor.

Siyonist Kabine Yine Toplandı

İşgalci İsrail daraltılmış kabinesi Gazze'deki durumu değerlendirmek üzere yeniden toplandı. Dün beş saat süren kabine toplantısından Gazze'ye saldırılara devam kararı çıktı. 

İşgal ordusunda görevli General Sami Turgeman, İsrail'in Gazze'de 'Hamas'ın silah güzergâhı' olarak gördüğü tünellerin yıkılmasının birkaç gün içinde tamamlanabileceğini söyledi.

“56 Askerimiz Öldü”

İsrail Savunma Bakanlığı kara harekatının başlamasından bu yana 56 İsrail askerinin öldüğünü duyurdu. Yaralanan 139 İsrail askerinin de hastanelerde tedavi altında olduğu ifade edildi.

Kassam Tugayları ise, Zeytun semtinde İsrail işgal ordusuna ait bir askeri gruba üç havan mermisi attığını açıkladı. Saldırıda bir askeri aracın imha edildiği vurgulandı. Açıklamada ayrıca İsrail'in Siderot bölgesine 12 adet füze fırlatıldığı ifade edildi. 

 

HABERE YORUM KAT