1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail Katlettiği Filistinlinin Ailesine Bir de Para Cezası Kesti!
İşgalci İsrail Katlettiği Filistinlinin Ailesine Bir de Para Cezası Kesti!

İşgalci İsrail Katlettiği Filistinlinin Ailesine Bir de Para Cezası Kesti!

İşgalci İsrail, bıçaklama girişiminde bulunduğu iddiasıyla katlettiği Filistinli gencin ailesine bir de para cezası kesti.

21 Ağustos 2018 Salı 17:43A+A-

İsrail basınında yer alan haberlere göre, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’nın Meclis (Nazır) Kapısı’nda cuma günü bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla işgalci İsrail polisi tarafından vurularak katledilen Filistinli Ahmed Muhamid’in ailesine, Ummu’l-Fehm beldesinde düzenlenen cenaze törenine 150’den fazla kişinin katıldığı gerekçesiyle 13 bin 600 dolar para cezası verildi.

AA’nın aktardığına göre Haaretz gazetesinde yer alan haberde, işgalci İsrail polisinin 30 yaşındaki Filistinli Muhamid’in naaşını ailesine cenazeye 150 kişiden fazla katılım olmaması şartıyla teslim ettiği iddia edildi.

Yisrail Hayevm gazetesi de işgalci İsrail polisinin, cenaze törenine 150’den fazla katılım olduğu ve “tahrik edici” sloganlar atıldığı iddiasıyla Muhamid’in aile fertleri hakkında soruşturma başlattığını yazdı.

Ailenin avukatı Raid Muhamid, Haaretz’e yaptığı açıklamada, ailenin polisin naaşı teslim etmek için koştuğu şartı reddettiğini ve naaşın “Adalet” hukuk kurumunun girişimleriyle şartsız olarak teslim edildiğini söyledi.

Avukat, Muhamid’in “psikolojik sıkıntıları” olduğunu ve bıçaklama girişiminin motivasyon kaynağının “milli sebepler” olmadığını ifade etti.

Muhamid’in kardeşi Nesim Muhamid de kardeşinin birkaç yıldır Şaer Menşiye Merkezi’nde “psikolojik tedavi” gördüğünü, ancak bir Arap olduğu için İsrail polisinin onu kontrol etmeye çalışmadan doğrudan öldürme yoluna gittiğini söyledi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT