1. HABERLER

  2. HABER

  3. İran Yanlılarının Eylemi Tepki Topluyor
İran Yanlılarının Eylemi Tepki Topluyor

İran Yanlılarının Eylemi Tepki Topluyor

İran ve Esed'in destekçisi Lübnan Hizbullah Örgütü yanlısı grupların İstanbul'da Gazze için eylem yapacaklarını duyurmaları tepki topladı

24 Temmuz 2014 Perşembe 18:53A+A-

Suriye'de Esed rejimini destekleyen Lübnan Hizbullah Örgütü ve İran yanlısı küçük grupların yarın Cuma namazında İstanbul Fatih Camii'nde Gazze için eylem yapacaklarını duyurması İslami yapıların tepkisini çekti.

İran siyasetine yakınlıklarıyla bilinen gruplar daha önce de Hatay, Adana ve İstanbul'da Hizbullah Örgütü bayrakları ve Hasan Nasrallah posterleri taşıyarak Suriye'de yürütülen katliama destek vermişlerdi.

İçlerinde Gezi eylemlerine katılanların da bulunduğu bu gruplar, İran Hükümeti tarafından destekleniyor. Suriye ve Irak'ta yaşanan savaşta Beşşar Esed rejimi ile Irak'taki Maliki rejimini destekliyorlar.

Tepki Büyük

Sosyal medyada "Suriye'nin Katili Gazze'yi Savunamaz" sloganıyla eylem karşıtı bir kampanya başlatıldı.

Fatih’e Değil, Eminönü’ne Davet

#suriyeninkatiligazzeyisavunamaz tagıyla twitter ve facebook'ta yaygınlaşan kampanya çerçevesinde İstanbul halkı Fatih Camiinde düzenlenmesi planlanan bu eylemi boykot etmeye ve aynı saat Filistin ve Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu tarafından İstanbul Eminönü Yeni Camiinde yapılacak "Suriye ve Gazze Şehitleri İçin Gıyabi Cenaze Namazı"na davet edildi.

suriyenin-katili-gazzeyi-savunamaz.jpg

HABERE YORUM KAT

9 Yorum