1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Humus, Srebrenitsa Katliamını Andırıyor”
“Humus, Srebrenitsa Katliamını Andırıyor”

“Humus, Srebrenitsa Katliamını Andırıyor”

Srebrenitsa’da doğan ve 1995 yılında Sırp birliklerinin katliamına tanık olan Bosnalı yazar Emir Suljagic, Humus’ta yaşananları da Bosna Savaşı’na benzetti.

26 Şubat 2012 Pazar 14:19A+A-

Srebrenitsa’da doğan ve 1995 yılında Sırp birliklerinin katliamına tanık olan Bosnalı yazar Emir Suljagic, Humus’ta yaşananları da Bosna Savaşı’na benzetti. Mezardan Kartpostallar kitabında Srebrenitsa kuşatmasını anlatan yazar, Bosnalı siyasi analist Rauf Bajrovic ile birlikte El Pais gazetesi için kaleme aldığı yazıda Humus’a yönelik harekâtlar yöneten Suriye lideri Beşşar Esad’ın generallerinin tavırlarının Bosna’da “etnik temizlik ve soykırım operasyonları” düzenleyen Sırp liderler Slobodan Milosevic ve Radovan Karaciç’in komutanlarının tutumlarıyla birebir örtüştüğünü savundu.

Esad rejiminin işlediği insanlık suçlarının 1990’larda Balkanlar’da yaşananlarla aynı olduğunu ısrarla vurgulayan her iki yazar “ABD Başkanı Barack Obama, Libya operasyonunu gerekçelendirirken, Normandiya plajlarında başlayan tarih çizgisinin Bingazi’ye kadar vardığını söylemişti. Eğer Batı en azından Esad’ın komutanlarını yargılamak için gerekli kanıtları Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne aktararak müdahale etmezse, 1995’te Srebrenitsa’da başlayan tarih çizgisi Humus ve ötesine kadar uzayacak” ifadelerini kullandı. (TARAF)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum