1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hayrat Derneğinden İdlib'e 15 Ton Un Yardımı
Hayrat Derneğinden İdlibe 15 Ton Un Yardımı

Hayrat Derneğinden İdlib'e 15 Ton Un Yardımı

Hayrat İnsani Yardım Derneği, Suriyeliler için temin ettiği 15 ton unu İdlib'e ulaştırdı.

22 Temmuz 2013 Pazartesi 16:41A+A-

Hayrat İnsani Yardım Derneği, Suriyeliler için temin ettiği 15 ton unu, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere İdlib kentindeki dernek üyelerine teslim etti.

Derneğin hayırseverlerden temin ettiği unlar, Cilvegözü sınır kapısından geçirilerek, güvenlik tedbiri altında İdlib'e bağlı Salkin beldesi ve İzmarin köyünde gönüllü dernek üyelerine teslim edildi. Ramazanda gelen unlarla sevinen Suriyeli aileler, Türkiye'ye ve dernek üyelerine teşekkür etti.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Genel Başkanı Hakkı Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ve dünyada yardıma muhtaç insanlara el uzatmayı, bağışlanan nakdi ve ayni yardımları ihtiyacı olanlara ulaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Suriye konusuna özel önem verdiklerini belirten Aygün, "Mısır, Afrika, Filistin, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Arakan'dan Endonezya'ya, Yemen dahil dünyanın her tarafındaki mazlumlara ve yardıma muhtaç insanlara ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

ABD ve Avrupalı bazı yardım kuruluşlarının büyük bütçelerle misyonerlik faaliyeti de yürüttüklerini öne süren Aygün, Afrika'da milyonlarca Müslümanın misyonerlerin kıskacında olduğunu, insanların İslamdan koparılmasına seyirci kalınmaması gerektiğini vurguladı.

Derneğin Kahramanmaraş Temsilcisi Murat Ağcıl da ramazan ayında gönülleri şenlendirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

-Yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor-

Ulaştırılan unları teslim alan Suriyeli Ahmet Gannem ise ekmeğin temel gıda olduğunu vurguladı.

Hastane, okul ve fırınların Esed ordusu tarafından bombalandığını belirten Gannem, "Sağlam olan fırınlar da kapalı çünkü un yok ama halk bir şekilde yaşamaya çalışıyor. Un eksikliği ramazanda daha çok hissediliyor. Bize ulaştırılan unlar zor durumda kalan insanlar için iyi oldu. Unlar, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine dağıtılıyor" diye konuştu.

İnsanların yüzündeki mutluluğun her şeye değdiğini ifade eden Gannem, kendilerini yalnız bırakmayan Türkiye'ye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve derneğe teşekkür etti.

Anadolu Ajansı

 

HABERE YORUM KAT