1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Hastaneleri Hedef Almak Utanç Verici"
"Hastaneleri Hedef Almak Utanç Verici"

"Hastaneleri Hedef Almak Utanç Verici"

AB Komisyonu'nun İnsanî Yardım ve Krizlerden Sorumlu Üyesi Stylianides, “Hastaneleri hedef almak utanç verici. Kudüs hastanesinin bombalanmasını en güçlü şekilde kınıyorum.” dedi.

29 Nisan 2016 Cuma 12:48A+A-

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun İnsanî Yardım ve Krizlerden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides, Rusya jetinin Halep'te bir sahra hastanesini vurmasını “güçlü şekilde” kınadı.

Stylianides, Twitter hesabındaki açıklamasında, “Hastaneleri hedef almak utanç verici. Kudüs hastanesinin bombalanması ve hasta ile personelin trajik ölümlerini en güçlü şekilde kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

Rusya ordusuna ait bir savaş uçağı, dün Suriye'nin Halep kentinde direnişçilerin kontrolündeki Sukeri semtindeki Kudüs sahra hastanesini vurmuş, saldırıda aralarında sağlık çalışanlarının da bulunduğu 30 kişi hayatını kaybetmiş, 62 kişi yaralanmıştı. Hayatını kaybeden ve yaralananlar arasında çok sayıda kadın, çocuk da bulunurken hayatını kaybedenlerin sayısının artmasından endişe ediliyor.

Rusya’ya ait savaş uçaklarının Halep'in Kellase semtine düzenlediği saldırıda ise 17 sivil hayatını kaybetti.

Rusya, Suriye'de 30 Eylül 2015'te hava saldırıları düzenlemeye başlamış, 14 Mart'ta ise kuvvetlerini azaltma kararı aldığını açıklamıştı. Suriye'de Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde 27 Şubat'ta yürürlüğe giren geçici ve kısmî “ateşkes” boyunca, Rusya büyük ölçüde hava saldırılarına son vermişti. Ancak “ateşkes” boyunca Türkmendağı, İdlib, Humus ve Halep zaman zaman Rusya uçaklarının hedefi olmaya devam etti.

AA

HABERE YORUM KAT