1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas: Direniş Seçeneğine Bağlıyız
Hamas: Direniş Seçeneğine Bağlıyız

Hamas: Direniş Seçeneğine Bağlıyız

İslami Direniş Hareketi (Hamas), 181 nolu taksim kararının haksız ve geçersiz bir karar olduğunu, başkalarının topraklarını zorla işgali meşrulaştırdığını söyledi.

29 Kasım 2018 Perşembe 21:41A+A-

Hamas, kararın en basit adalet ilkelerine, uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler’in kurucu değerlerine aykırı olduğunu belirtti.

Hamas bugün (29 Kasım Perşembe) Filistin’in taksimi kararının 71’inci yıldönümünde konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, Hamas, direniş seçeneğine bağlı olduğunu söyledi.

Devrimci Filistin halkının sürdürdüğü Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerini selamlayan Hamas, gösteriler için Gazze Şeridi sınırına akın eden halkla gurur duyduğunu ifade etti.

Hamas, işgale karşı direnişin semavi dinlerin ve uluslararası hukukun onayladığı meşru bir hak olduğunu ve direniş türlerinin başında da silahlı direnişin geldiğini hatırlattı.

Silahlı direnişin Filistin halkının haklarını korumak için gerekli stratejik bir seçenek olduğuna dikkat çeken Hamas, başta “Yüzyılın Anlaşması” projesi olmak üzere Filistin davasını tasfiye etmeyi hedefleyen çözüm projelerini reddettiğini açıkladı.

Söz konusu projelerin sonunun başarısızlık olacağını dile getiren Hamas, ümmetin içinde bulunduğu bu kritik dönemde yapılan işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme girişimlerini de kınadı.

FİEM

HABERE YORUM KAT