1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas: Bu Gerçek Bir İntifada
Hamas: Bu Gerçek Bir İntifada

Hamas: Bu Gerçek Bir İntifada

Siyonist çete, Batı Şeria'nın güneyinde işgal polisini bıçakladığı iddiasıyla bir Filistinliyi katletti. Gazze sınırına yaklaşan bir Filisinli de işgal güçleri tarafından katledildi. Hamas, olayların 'gerçek bir intifada' olduğunu belirtti.

09 Ekim 2015 Cuma 15:32A+A-

İşgal Polis Sözcüsü Luba Samri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "El-Halil kentinde bulunan Kiryat Arba Yahudi yerleşim biriminin batı kapısında bir Filistinli, silahını almaya çalıştığı İsrail polisini bıçakladı. Söz konusu Filistinli çevredeki polisler tarafından vurularak öldürüldü" denildi.

İsrail'in güneyindeki Dimona şehrinde dört Filistinli uğradıkları bıçaklı saldırı sonucu yaralandı. İsrail polis sözcüsü Luba Samiri yaptığı yazılı açıklamada, yaralananların "İsrail vatandaşı Araplar olduğunu ve durumlarının ağır olmadığını" söyledi. Polise göre saldırı 'ırkçı bir motivasyonla' yapıldı. İsrail'in Haaretz gazetesi, saldırı ile bağlantısı olduğu şüphesiyle bir Yahudi'nin gözaltına alındığını yazdı.

İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld yaptığı açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki Afula kentinde bulunan otobüs terminalinde güvenlik görevlisini bıçaklama girişiminde bulunduğu ileri sürülen Filistinli bir kadının vurularak yaralandığını söyledi.

Heniye'den 'yeni intifada' çağrısı

Yahudilerin dini günleri nedeniyle İsrail yönetiminin, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle 13 Eylül'den bu yana Kudüs ve Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde gerginlik yaşanıyor. 

Cuma namazı hutbesinde son gerginliğe değinen Hamas'ın Siyasi Büro Şef Yardımcısı İsmail Heniye, Batı Şeria ve Kudüs'teki olayları 'gerçek bir intifada' olarak nitelendirdi.  Heniye, "Olanlar sadece bir halk öfkesi veya geçici çatışma değil, gerçek bir intifadadır" dedi. Arap ve Müslüman ülkelere çağrıda bulunarak "Bu intifadaya her türlü siyasi ve maddi desteği sağlamak gerekiyor" dedi.

Kaynak: AFP ,AA, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT