1. YAZARLAR

  2. Merve Şebnem Oruç

  3. Görgü kuralları gereği lütfen düşmanınızı bombalayınız
Merve Şebnem Oruç

Merve Şebnem Oruç

Yazarın Tüm Yazıları >

Görgü kuralları gereği lütfen düşmanınızı bombalayınız

18 Aralık 2013 Çarşamba 11:55A+A-

Nezaket ve görgü kuralları gereği lütfen düşmanlarınızı bombalarla öldürmeye özen gösteriniz. Tank, top ve jetlerinizle öldürmek istediğiniz insanların yaşadığı şehirleri rahatça bombalayabilirsiniz. Kafa kesmek de ne demek? Hangi çağda yaşıyoruz? Pilavı elle mi yiyorsunuz ki düşmanınızı kılıçla öldürüyorsunuz? İhtiyacınız olan basit bir füze ateşleme sistemi. Paranız varsa size medeniyeti getirebilir ve hemen birkaç tane temin edebiliriz.

BM-21 Grad adlı ürünümüzü denemek ister misiniz? Dünyanın en yaygın topçu sistemlerinden biridir bu. Grad, Rusça'da 'dolu' demek. Evet, doğru tahmin ettiniz. Grad'la 20 saniyede 40 adet füze gönderebilir, düşmanınızın üstüne bir dolu gibi yağabilirsiniz. Beşar Esad da bunlardan kullanıyor. Temmuz 2013'te Yarmuk mülteci kampını bunlarla vurup ekmek kuyruğunda bekleyen 15 Filistinli mülteciyi öldürmüştü, siz de yapabilirsiniz. Bir deneyin, memnun kalmazsanız size Sakr da önerebiliriz. Sakr'la 15 saniye içinde 30 adet füze gönderebiliyorsunuz. Sakr, Grad'a çok benziyor ama füze başlığında 90-100 kadar parça tesirli bomba taşıyor. Bu sayede gönderdiğiniz füzelerden saçılan yüzlerce ufak bombayla, tahrip gücünüzü ve tesir alanınızı genişletebilir, çok daha fazla yıkım oluşturabilirsiniz. Size maliyeti sadece 330.000 $. Hama sokaklarının ne hale geldiğini gördünüz mü? Evet, Beşar Esad Hama şaheserini Sakr'lara borçlu işte.

Daha sert bir şeyler mi arıyorsunuz? Size Luna-M'i (Frog-7) önerebiliriz. Frog Scud'lara benzeyen balistik füzemiz. O kadar güçlü patlıyor ki, kendisinden geride bıraktığı parçalara bakarak kullandığınız başlığın hangi seriden olduğunu söyleyebilmeniz bile imkansız, düşünün silahınız böyleyse düşmanınız kim bilir ne hale gelecek. Dile kolay, tek bir füze 450 kg patlayıcı barındırıyor. O tek füzeyle, 128 metre uzunluğundaki koca bir binayı yok edebilirsiniz. Yeteneğini sahada görmek isterseniz Halep'e bakabilirsiniz. Esad bunlardan dört tane kullanarak Halep'te tek bir seferde 140 kişiyi öldürmeyi başardı. 65 ev bir anda yerle bir oldu. Tek bir Frog 38 çocuğu öldürdü. Hem Frog'lar, 70 km uzaktan ateşlenebildiği için ateşleyen ellerini bile kirletmiş sayılmaz. Ne dersiniz, sizin de bir tane Frog'unuz olsun ister misiniz?

HAVAN MERMİSİ KONFORU

Kesmedi mi? Havan mermisi M-240'a ne dersiniz? Adı çapından geliyor, 240 mm. 1,5 metre boyunda ve 138 kg ağırlığında. Beraberinde alacağınız havan topuyla birlikte kullanabilir, dakikada bir havan mermisi fırlatabilirsiniz. Dünyada gördüğünüz göreceğiniz en ağır havan mermisi bu. Beşar Esad bunları kendi halkının üzerinde kullanarak dünyanın en eski katillerini bile şok etti, inanır mısınız? Evet, biraz cesaret de gerekiyor tabii. Hani, İkinci Dünya Savaşı konulu filmlerle karıştırdığınız Humus fotoğrafları var ya, işte o görüntüleri M-240'lara borçluyuz. Sadece Baba Amr'da 690 kişi bu mermilerle öldü. Ne harika, değil mi?

Havan mermileri ilginizi çektiyse başka çeşitlerimiz de var. En popüler havan mermisi ürünümüz, pek çok devletin cephaneliğini de süsleyen 120 mm'lik bombalarımız. En az 28 ülkede üretiliyorlar. Dünyada genelde 2B11 modeli kullanılsa da Suriye'de hala orijinal model M-1943 popüler. Savaşın ilk iki yılında 2500 ölü ve yaralıya sebebiyet veren en az 100 saldırıda kullanıldığı tespit edilmişti. Siz de deneyin, pişman olmayacaksınız.

TANK VE JETLERLE SİVİL ÖLDÜRME KEYFİ

Ferah ferah köy, kasaba, şehir bombalamak mı istiyorsunuz? O zaman muhakkak tank kullanmalısınız. Suriye'de en popüler olan tank çeşidimiz T-72, geniş ve sofistike bir model. Kendi ülkesini yerle bir etmek için Beşar Esad'ın savaşın daha en başında kullanmayı tercih ettiği ürünlerden biriydi bu. Mesela Hama'daki Hurani Hastanesi'ne 5 Ağustos 2011'de tanklarla yaptığı saldırıda 58 sivili öldürmüştü. İstatistiklere göre her T-72 bombardımanı ortalama 16 kişinin ölümüyle sonuçlanıyor. Menzili 12 km, bir tankla 45 atış yapabilirsiniz. Yanında tanesi 600 $'dan 125 mm'lik parça tesirli roketimiz OF-26'lardan verebiliriz. Ya da 2S3 Akatsiya gibi müthiş bir kundağı motorlu topçu sistemine ne dersiniz? Bunlar tanka benzerler, tank gibi ses çıkarırlar ama sizi temin ederim tanklardan daha güçlüdürler. Suriye ordusu Ağustos 2012'de Halep'in farklı bölgelerindeki 10 fırını hedef alarak yüzlerce insanı katledip yüzlercesini de yaralayarak sakat bırakırken bunları kullandı. 16 Ağustos'da 60 kişiyi öldürüp 76 kişiyi yaraladı, 21 Ağustos'ta 23 kişiyi öldürüp 35 kişiyi yaraladı. Eminim, siz de memnun kalacaksınız.

Ayrıca halkınızı daha iyi öldürebilmeniz için havadan saldırı sistemlerine de ihtiyacınız olacak. Size S-25 OFM önerebiliriz. Her bir füze başlığında 198 kg patlayıcı var. Suriye hava kuvvetlerinin bilinen savaşçı jetleri MIG-21, MIG-23 ve SU-17'lerde sıkça kullandığı bir sistem bu, oradan tanıyor olabilirsiniz. Ya da OFAB 100-120. Biz söylemiyoruz, raporlar söylüyor; bu roketlerle her bir hava saldırısında ortalama 21 sivil öldürebilirsiniz.

VAKUM BOMBAMIZI DENEDİNİZ Mİ?

Daha güçlü bir şey mi arıyorsunuz? O zaman ihtiyacınız olan şey, vakum bombası ODAB-500 PM. Vakum bombası, ısıya dayalı basınçla işler, petrol ve hava bileşiminden oluşan patlama düzeneğinin basınç oluşturarak sebep olduğu tahribat küçük bir atom bombasına denktir. İki ayrı patlamayla amacı yerine getirir. İlk olarak vakum bombasının birinci haznesi havada belirli bir irtifada patlar. Bu patlamada yayılan toz imha edilecek alanın üzerine serilir. İkinci patlamada bombanın ikinci haznesindeki aerosol ateş alır ve çevreye yayılan patlayıcı tozu tetikler. Evet, dünyanın bilinen en etkili, en temiz bombalarından biridir. Düşmanınız o sırada nefes alıyorsa yanmıştır, ciğerleri patlayarak ölecektir.

Bu yöntemler acısız da değil, emin olun sizi tatmin edecek kadar vahşi. Düşmanınızın derisini ve iç organlarını yakabiliyor, uzunlarını koparabiliyor, gözlerini çıkarabiliyorsunuz. Şarapnel parçaları anne karnındaki bir bebeğe dahi saplanabiliyor. Çöken binaların altında kalanlar saatlerce süren bir ızdırapla ölüyor.

Eğer bütçeniz kısıtlıysa, size helikopterlerden fırlatabileceğiniz varil bombalarını önerebiliriz. Helikopterinizi patlatmak istediğiniz noktaya gönderebilir, varillere doldurulmuş patlayıcılarınızı serbest düşüşle yere bırakabilirsiniz. Çivi bombasını da çok seveceksiniz. Ekmek kuyruğunda sıra bekleyenlere fırlatırsanız, içleri çivi ile çoğaltılmış patlayıcılarla büyük bir zayiata yol açabilirsiniz.

Kullanılması yasak ama misket bombasını (salkım bombası) da deneyebilirsiniz. Adı gibi tatlıdır bu bomba, ana gövdenin içerisinde 200 civarı küçük bomba bulundurur, patladıktan sonra etrafa yüzlerce şarapnel parçası saçılır. Sovyetler bu bombalara sarin gazı eklemiştir, yeme de yanında yat yani. Kullandıktan sonra düşmanınızın kemiklerini görebilirsiniz. Ama sarin gazı ya da beyaz fosfor gibi kimyasalları kullanmanızı önermiyoruz. Yakalanırsanız Beşar Esad gibi şanslı olmaz, sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Ama şehirleri abluka altına alıp aç, susuz bırakmayı deneyebilirsiniz. Sabır isteyen bir öldürme şeklidir bu, sebat ederseniz çoluk çocuk demeden abluka altına aldığınız yerdeki herkese açlıkla işkence edebilirsiniz. Elinizi kirletmez ve geride iz bırakmazsınız.

Kalburüstü müşterilerimize İnsansız Hava Uçaklarımızı da (İHA) öneriyoruz. ABD'nin ürettiği BQM-74E gibi İHA'larımız, yarıya kadar biyolojik yakıt kullanıyor ve çevreye daha az zarar veriyor. Yakında daha 'yeşil' modellerimizle de karşınızdayız. Ayrıca Boeing firması F-16'ları 'insansız' hale getirmeyi başardı. Çok yakında sıfır asker zayiatıyla daha çok sivil öldürebileceksiniz. Cebiniz biraz para görsün, biraz medeniyet öğrenip kafa kesmeyi bırakın, sizinle harika cinayetler işleyebilecek, keyifli toplu katliamlar gerçekleştirebileceğiz.

Not: Ne El Kaide de kafa kesme eylemleri de onaylanamaz ancak 'Bunlar kafa kesiyorlar, çok vahşiler. Esad bunlardan iyi' riyakarlığı katlanılmaz boyutlara ulaştı.

Yeni Şafak

YAZIYA YORUM KAT