1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gençler İslam Dünyasını Konuştu
Gençler İslam Dünyasını Konuştu

Gençler İslam Dünyasını Konuştu

16 Temmuz Gençlik Hareketi, İslam dünyasının farklı bölgelerini ziyaret eden gençlerin gözlemlerinin anlatıldığı “Sınırsız Gençlerle Ümmete Yolculuk” başlıklı bir program düzenledi.

27 Kasım 2011 Pazar 18:55A+A-

Moderatörlüğünü Gazeteci- Adem Özköse’nin yaptığı programda, Muttalip Tütüncü, Halil Anlar, Muhammet Halil Kaya, Selman Maltaş ve Abdurrahim Boynukalın, Mısır’dan Endülüs’e, Romanya’dan Tunus’a ve 7.2’lik depremin vurduğu Van’a kadar gözlemlerini paylaştı. İHH Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa gençlerin ilgisinin yoğun olduğu gözlemlenirken, Tunus ve Mısır devrimi ile ilgili yorumlar dikkat çekti. Arap Baharı’nın ilk isyan ateşinin alevlendiği ve ayaklanmaların sembolü olan Buazizi’nin memleketi olan Tunus’a giden Muhammet Halil Kaya, devrim sonrası Tunus’taki son durumu “Devrim sonrası bir kaos ortamı bekliyordum ama gördüklerim beni şaşırttı. İnsanların mutlu bir yaşam sürmeye devam ettiğini gördüm. Halkın şu an ulaşılan durumdan memnun olduğu apaçık ortada.” diye özetledi.

Son durak Tahrir olacak

Konuşmasında Mısır'ın genel konumu ve durumu, siyasi partiler, Tahrir dayanışması ve "İhvanı fenomeni" konularına değinen Muttalip Tütüncü,“Tahrir'de mücadele sürüyor. Devrim yarım bıraktığı işi tamamlıyor. İlk durak Tahrir'di, son durak da Tahrir olacak.” dedi. Bayramın ilk günü, depremin vurduğu Van’a giderek depremzede bayramı çocuklarla geçiren Halil Anlar, “Ziyaret ettiğimiz her çadırda, samimi aileler onca zorluğa rağmen dillerinden şükrü eksik etmiyorlar, bu beni çok etkiledi. Ayrıca oyuncakları götürdüğümüz çocukların gözlerine yansıyan mutluluk görülmeye değerdi gerçekten. Annesini babasını akrabalarını kaybeden çocukların o masum teşekkürleri hafızalarımıza kazındı.”

Endülüz bize bugünü anlatıyor”

İslam medeniyetinin en büyük örneklerinden biri sayılan Endülüs’e giden Selman Maltaş, "Endülüs'ün bize 500 yıl öncesinden pek çok mesajı var. Endülüs, gemilerin yakılarak İslam'ın mesajının ulaştırıldığı bir yer. Müslümanların ilim kültür ve sanatta zirve olduğu bir yer. Kardeş kavgalarının yavaş yavaş paramparça ettiği bir yer. En sonunda kitapların yakılmasıyla sonuçlanan bir yıkılışa sahne olan bir yer. O yüzden Endülüs bir Müslüman'ın anlam dünyasında ne kadar canlı olursa, hareket alanı o kadar geniş olur. Çünkü Endülüs tecrübesi bize bugünü anlatıyor."

Yemen devrimine sahip çıkın

“Sınırsız Gençlerle Ümmete Yolculuk” programında Yemenli devrimcilerden Muhammed Ali ülkedeki son durumu anlattı. Muhammed Ali, Yemenli gençlerin devrimi büyük fedakarlıklar yaparak bugüne taşıdıklarını ifade ederek, yeni neslin bütün İslam dünyasındaki dengeleri yerle bir edeceğini kaydetti. Muhammed Ali Türkiyeli gençlere Yemen'de Müslüman gençler tarafından sürdürülen  devrimin Türkiyeli gençler tarafından da sahiplenilmesini istedi.

Romanya’da Müslüman olmak zor

Romanya’ya giderek, insanların ve özellikle Müslümanların yaşantısını gözlemleyen  Abdurrahim Boynukalın da programın sonunda yaptığı konuşmada “Romanya'da Müslüman olmak hiç de kolay değil. Ahlaksızlığın diz boyu olduğu bu ülkede Müslüman olarak kalmak, İslam ahlakını yaşatmak bana göre çok değerli. İnşallah bir gün hep beraber Romanya'ya gidip, oralardaki Müslümanları ziyaret ederiz ” dedi.  

HABERE YORUM KAT