1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. 'Gazze'deki Gösteriler Hedefine Ulaşana Kadar Devam Edecek'
'Gazze'deki Gösteriler Hedefine Ulaşana Kadar Devam Edecek'

'Gazze'deki Gösteriler Hedefine Ulaşana Kadar Devam Edecek'

Hamas, abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında düzenlenen barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerinin ablukayı kırma ve hedefine ulaşıncaya kadar devam edeceğini açıkladı.

19 Ekim 2018 Cuma 01:27A+A-

Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, Mısır'dan gelen güvenlik heyetinin Hamas yetkilileriyle görüşmesi sırasında basın toplantısı düzenledi.

Hayye, "Mısır'ın güvenlik heyetine, barışçıl 'Büyük Dönüş Yürüyüşü' gösterilerinin hedefine ulaşıncaya kadar devam etmesi ve Filistin'in bölünmüşlüğünün sona ermesine yönelik tutumumuzu vurguladık." dedi.

Hayye, heyetin Gazze ziyaretinin, Mısır'ın Filistin ile arasındaki ilişkileri takip etme rolü çerçevesinde Filistin halkının geleceğe yönelik arzularını gerçekleştirme, sıkıntılarını sonlandırma, Filistin devletinin kurulması için gerçekleştiğini ve Mısır'ın Filistin davasını destekleme rolünü vurguladığını aktardı.

Mısır heyetinin, İsrail'den Filistin halkına ve Hamas'a mesaj getirmediğini belirten Hayye, heyetin, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil'in Gazze'ye dün düzenlemesi planlanan ziyaretin teknik sebepler ve Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile meşguliyetinden dolayı ileri bir tarihe ertelendiği bilgisini paylaştığını ifade etti.

Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı'ndan geçerek bugün Gazze'ye ulaşan 4 kişilik Mısırlı güvenlik heyetinde Genel İstihbarat Servisi Vekili Eymen Bedii ile istihbarat servisinde Filistin dosyası sorumlusu Tümgeneral Ahmed Abdulhalik gibi önemli kişiler yer alıyor.

HABERE YORUM KAT