1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. Uygurlara yönelik baskılara daha fazla sessiz kalmayın!
Uygurlara yönelik baskılara daha fazla sessiz kalmayın!

Uygurlara yönelik baskılara daha fazla sessiz kalmayın!

Doğu Türkistan halkı dünyanın dört bir yanında dağılmış durumda. Çin ise ekonomik ağırlığını kullanarak ülkelere baskı uyguluyor.

08 Mayıs 2024 Çarşamba 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Çin'in Doğu Türkistan'da gerçekleştirdiği etnik, dini ve kültürel soykırım tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zulme işaret ediyor. Doğu Türkistan halkı bütün dünyanın gözleri önünde yavaş yavaş yok ediliyor. 

Çin, dünyadaki en büyük ekonomilerden birisi olarak Doğu Türkistanlıları iltica etmek zorunda kaldıkları ülkelerde dahi rahat bırakmıyor. Devletler ise Çin'i karşılarına almaktansa Doğu Türkistan'ın maruz kaldığı soykırımı görmezden gelmeyi tercih ediyorlar.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 2019’dan sonraki ilk Avrupa ziyaretine dün Fransa’dan başladı. Cinping, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile Paris’te bir araya geldi.

Doğu Türkistanlı sosyolog Dilnur Reyhan ise Le Monde'da Macron'a seslenerek Çin'in zulmüne kayıtsız kalınmaması gerektiğini hatırlattı.

Uygurlara yönelik baskılara daha fazla sessiz kalmayın

“Celladımızın sonsuz hürmetle ağırlanması, Uygur diasporasındaki adaletsizlik, güçsüzlük ve güvensizlik duygusunu güçlendirmekten başka bir işe yaramıyor. Verilen mesaj, Uygur halkının hayatının Çin'in milyarlarca yuanına kıyasla pek de önem taşımadığıdır. Bu küçümseme politikası aynı zamanda bir suç ortaklığı politikasıdır, zira Çin ile ekonomik işbirliği, zorla çalıştırmaya dayanan Çin ırkçı kapitalizmini güçlendiriyor. ... Ruanda'da Fransız politikalarının trajik hatalarını kabul eden şahsınızın adı, Uygur soykırımını bildiği halde sessiz kalan ve yapabileceği halde hiçbir şey yapmayan kişi olarak tarihe geçmesin.”

HABERE YORUM KAT

1 Yorum