1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Şehit Hasan Saklanan'ın naaşı Türkiye'ye ne zaman getirilecek?
Şehit Hasan Saklanan'ın naaşı Türkiye'ye ne zaman getirilecek?

Şehit Hasan Saklanan'ın naaşı Türkiye'ye ne zaman getirilecek?

Kudüs'te Siyonist işgalciler tarafından şehit edilen Hasan Saklanan'ın ailesi şehit imamın naaşının kendilerine teslim edilmesini istiyor.

08 Mayıs 2024 Çarşamba 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

30 Nisan'da Kudüs'ün Eski Kent bölgesindeki Herod Kapısı yakınlarında bir işgal polisine bıçakla saldıran Türkiyeli Hasan Saklanan işgalciler tarafından şehit edilmişti. Hamas tarafından "Kudüs şehidi" olarak nitelenen Saklanan, Şanlıurfa'da imam-hatiplik yapmaktaydı.

30 Nisan'dan bu yana Türkiyeli Müslümanlar, Hasan Saklanan için Türkiye'nin farklı şehirlerinde gıyabi cenaze namazı kıldılar. Hasan Saklanan, Türkiye halkı ile Filistinliler arasındaki güçlü bağları gösteren saldırısı ile büyük bir örneklik oluşturdu.

Hasan Saklanan'ın ailesi ise 30 Nisan'dan bu yana Saklanan'ın naaşı hakkında kendilerine bir bilgi verilmediğine dikkat çektiler. Aile ile konu hakkında konuşan Erdem Özveren "şu anda naaşıyla alakalı bir bilgiye sahip değiliz. Ne zaman ulaşacağına dair de bir bilgimiz yok. Babası yaşlı, annesi yaşlı. Kardeşi burada. Bu cenazenin ne zaman ulaşacağına dair herhangi bir bilgiye sahip olmak istiyorlar. Biz de burada yetkililere, Dış İşleri Bakanlığımıza, Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve ilgili kurumlara buradan çağrı yapmak istiyoruz." dedi.

Yetkili isimlerin Hasan Saklanan'ın naaşını baba ocağına teslim etmek için gerekli işlemleri başlatması gerekmektedir. Siyonist işgalcilerin şehit imamın naaşına saygısızlık yapmasına müsaade edilmemelidir!

HABERE YORUM KAT