1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Fırat'ı ve Doktoru Kazayla Öldürdük Sorumlusu Erdoğan"
"Fırat'ı ve Doktoru Kazayla Öldürdük Sorumlusu Erdoğan"

"Fırat'ı ve Doktoru Kazayla Öldürdük Sorumlusu Erdoğan"

PKK'nın üst düzey yöneticisi Murat Karayılan, Diyarbakır'da katlettikleri 13 yaşındaki Fırat Sinpil ve doktor Abdullah Biroğlu'nun kazayla öldürdüklerini açıkladı.

03 Eylül 2015 Perşembe 17:46A+A-

Son iki ayda hemen her gün hain saldırılar düzenleyen PKK, sivil katliamını da sürdürüyor. PKK'nın üst düzey yönetiminde yer alan Murat Karayılan'ın sivil katliamlarına ilişkin yaptığı açıklamalar, örgütün ahlaksızlığını da gözler önüne serdi.

Yaşanan tüm ölümlerden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sorumlu tutarak hedef gösteren Karayılan, açıklamasından dakikalar sonra "2 sivili yanlışlıkla öldürdük özür dileriz" dedi. Karayılan, PKK'nın yol keserek katlettiği doktor Abdullah Biroğlu ve örgüt mensupları tarafından yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi üzerine yaşanan patlamada katledilen 13 yaşındaki Fırat Sinpil'in 'kazayla' öldürüldüğünü açıkladı.

PKK'ya yakın yayın organlarına konuşan Karayılan; "Kürt ve Türk halkının evlatları ölüyor. Bunun tek sorumlusu Erdoğan'dır. Akan her damla kanın sorumlusu masayı deviren Erdoğan'dır" sözlerinden sonra, katlettikleri doktor Biroğlu'na ilişkin soruşturma yaptıklarını söyledi. Karayılan'ın açıklamaları PKK'nın acımasız saldırılarından sonra takındığı yüzsüz tavrı bir kez daha gözler önüne serdi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

6 Yorum