1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Fetih Ordusundan Esed Güçlerine Büyük Operasyon
Fetih Ordusundan Esed Güçlerine Büyük Operasyon

Fetih Ordusundan Esed Güçlerine Büyük Operasyon

Suriye Genel Devrim Konseyi, 'Fetih Ordusu' adı altında birleşen direnişçiler Esed rejimine bağlı askerlerinden İdlib'i geri almak için büyük bir saldırı başlattı.

24 Mart 2015 Salı 20:35A+A-

Suriye'de direnişçilerin, İdlib kentinin denetimini ele geçirmek için "Fetih Ordusu" (Ceyş'ul-Fetih) adı altına birleşerek rejim güçlerine karşı saldırı başlattığı bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada, direnişçilerin, ülkenin kuzeybatısında yer alan İdlib kentinin denetimini sağlamak için ortak operasyon kararı alarak, kentteki rejim güçlerine ağır silahlarla saldırmaya başladığı belirtildi.

İdlib'in kontrolünü ele geçirmek için Nusra Cephesi, Ahraru'ş-Şam, Aksa Askerleri (Cundu'l-Aksa), Sunne Ordusu (Ceyşu's-Sunne), Feyleku'ş-Şam ve Hak Tugayı (Livau'l- Hak) tugaylarının birleşme kararı aldığı kaydedilen açıklamada, direnişçilerin kent çevresinde bulunan birliklere ve kontrol noktalarına ağır silahlarla saldırdığı aktarıldı.

İdlib bölgesindeki yerel aktivistlerden Firas Taki, birleşen direniş gruplarının kentin kontrolünü sağlamak için ortak operasyon kararı aldığını söyledi.

Direnişçilerin kentin doğu kesimlerinde rejim güçlerinin karargah olarak kullandığı "Sadkob" gaz üretim fabrikası ile konserve fabrikasının kontrolünü sağladığını belirten Taki, "Direnişçiler, İdlib kentinin kontrolünü ele geçirmek için Fetih Ordusu altında birleşti. Direnişçiler kent çevresinde rejim güçleriyle girdiği çatışmalarda Kale kontrol noktasını ele geçirdi" dedi.

Muhaliflerin, Esed güçlerinin olduğu yerlere tank, doçka ve havan toplarıyla saldırdığının kaydeden Taki, "Kentin doğu bölgelerindeki çatışmalarda muhalifler, rejime ait 3 tankı imha etti. Kentin çevresindeki Ayn Şeybe ve İnşa'a askeri kontrol noktalarının denetimini de ele geçirdi" diye konuştu.

Bölgede muhaliflerle Esed güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını da aktaran Taki, orduya ait savaş uçaklarının, muhaliflerin olduğu bölgeleri bombaladığını belirtti.

Operasyon öncesi dua eden mücahitler

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum